Marilyn Manson kiistää Evan Rachel Woodin raiskaussyytökset: ”Hän tietää kyllä totuuden”

Sami Lommi

Muutama päivä sitten verkkomedioissa nousi kohu Sundancen elokuvajuhlilla esitetystä Phoenix Rising -dokumenttielokuvasta, joka käsittelee näyttelijä Evan Rachel Woodin elämää ja uraa. Yleisölle esitettiin kaksiosaisen dokumentin ensimmäinen puolisko, jossa Wood kertoo muun muassa suhteestaan Marilyn Mansoniin (oik. Brian Warner).

Wood on aiemminkin syyttänyt Mansonia parisuhteen aikana harjoitetusta seksuaalisesta väkivallasta, ja dokumentissa esitettiin uusi väite: näyttelijän mukaan Manson ”käytännössä raiskasi” hänet vuonna 2007 tehdyn Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand) -musiikkivideon kuvauksissa. Woodin mukaan videoon oli tarkoitus kuvata näytelty seksikohtaus, mutta lopulta Manson vei tilanteen paljon pidemmälle kuin mihin Wood oli suostunut.

Nyt Mansonin lakimies Howard King toimitti The Guardianille muusikon vastineen Woodin syytöksiin. Manson kieltää, että mitään Woodin kertoman kaltaista olisi tapahtunut.

”Kaikista Woodin Brian Warneria kohtaan esittämistä vääristä syytöksistä tämä mielikuvituksellinen kertomus Heart-Shaped Glasses -videon kuvauksista on kaikkein röyhkein ja helpoin todistaa vääräksi, koska paikalla oli useita todistajia”, King sanoo.

”Evan oli paitsi täysin sitoutunut kolmipäiväisiin kuvauksiin myös vahvasti mukana viikkoja kestäneessä esituotannossa sekä päiviä vieneessä jälkituotannossa, kun videon lopullista leikkausta viimeisteltiin. Näytellyn seksikohtauksen kuvaamiseen kului useita tunteja, joiden aikana etsittiin eri kuvakulmia ja pidettiin pitkiä taukoja kameroiden asentamisen aikana.”

”Brian ei harrastanut Evanin kanssa seksiä kuvauspaikalla, ja hän tietää kyllä totuuden.”

Katsotaan sitten, mitä paikalla ollut kuvausryhmä sanoo aiheesta. Heidän mielipidettään varmasti kysytään ennen pitkää.