Marilyn Manson ohjeistaa viihdemaailmaa ravistelevien ahdistelutapausten uhreja: Kertokaa asiasta ensin poliisille eikä lehdistölle

https://www.youtube.com/watch?v=jGYbvES6xk0

Shokkirokkari Marilyn Manson on ottanut kantaa elokuva- ja musiikkialaa pyörremyrskyn lailla ravistelleisiin ahdistelukohuihin Channel 4 Newsin tuoreessa haastattelussa. Eräs näkyvimmistä #MeToo-kampanjan hahmoista on ollut Mansonin ex-kihlattu, näyttelijä Rose McGowan, joka syytti lokakuussa sittemmin myrskyn silmään joutuneen tuottajamoguli Harvey Weinsteinin raiskanneen hänet vuonna 1997.

”En tiennyt asiasta juuri mitään silloin kun olin hänen kanssaan”, Manson kertoo puhuessaan suhteestaan McGowaniin. Mies kommentoi ahdistelusyytöksiä myös yleisemmällä tasolla toteamalla: ”En halua sen kääntävän koko maailman huomiota pois Hollywoodin ja elokuvien taiteellisesta puolesta ja pilaavan niitä.”

Manson sanoo haluavansa myös erotella vakavammat syytökset kenties hivenen vähemmän vakavista: ”Kun joku alkaa valittaa jostakin, joka ei ole yhtä vakavaa kuin todellinen seksuaalinen ahdistelu, se on mielestäni loukkaavaa niitä kohtaan, jotka ovat joutuneet oikeasti ahdistelun uhreiksi”, mies toteaa ja jatkaa: ”Se ottaa minua päähän, kun joku sanoo: ’joku antoi minulle epäsoveliaan lahjan’. Se ei ole sama asia kuin todellinen toisen vahingoittaminen.”

”Mielestäni mikäli sinulla on jotakin sanottavaa, sinun tulisi kertoa asiasta poliisille eikä lehdistölle ja hoitaa asia ennen kaikkea sitä kautta. En ole asiasta eri linjoilla [McGowanin] kanssa, mutta olen eri mieltä siitä, miten hän on hoitanut asian. En hyväksy tätä koko lumipalloefektiä jonka se on saanut aikaan. Se voi pilata monen syyttömän elämän.”

Keskustelu aiheen tiimoilta alkaa yltä löytyvältä videolta noin 31 minuutin kohdilta.