Massiivisia Nightwish-uutisia! Uuden levyn nimi, kansitaide, julkaisupäivä ja kappalelista julki

30.4.2024 12:05

Nightwishin kymmenennen albumin äänityksistä on tihkunut julki tietoja tasaisin väliajoin. Erityisesti rumpali Kai Hahto on kertonut sosiaalisessa mediassa pieniä yksityiskohtia levyn työstämisestä, mutta mitään kovin konkreettista ei suurelle yleisölle ole toistaiseksi paljastettu. Nyt kuitenkin on edetty siihen pisteeseen, että verhot vedetään syrjään ja kuulijakunnalle tarjotaan kelpo tietopaketti siitä, mitä tuleman pitää.

Nightwish tiedottaa, että orkesterin seuraavan albumin nimi on Yesterwynde, ja se tulee julki 20. syyskuuta 2024. Tarkoittaisiko tuo nimi ”eilisen tuulia” tai jotain sinne päin? Tuomas Holopainen kuvailee levyä tiedotteessa näin: ”Yesterwynde on fantastinen matka ajan, muistojen ja ihmisluonnon parempien puolien läpi. Sitä on tehty kolmen vuoden ajan, ja olemme sanoinkuvaamattoman innoissamme, kun saamme esitellä kymmenennen albumimme pian maailmalle!” Ilmeisesti tulossa on sitten enemmän positiivissävytteinen kuin synkeä kokonaisuus.

Levyn ensimmäistä singleä ei tarvitse odottaa kauaa, sillä Perfume of the Timeless -biisi julkaistaan 21. toukokuuta. Yesterwynden biisilistan ja kansitaiteen voi katsoa alempaa. Näissä merkeissä sitten edetään syyskuuta kohti, hyvä!
1. Yesterwynde
2. An Ocean Of Strange Islands
3. The Antikythera Mechanism
4. The Day Of…
5. Perfume Of The Timeless
6. Sway
7. The Children Of ’Ata
8. Something Whispered Follow Me
9. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight

Lisää luettavaa