Massive Attackin ikivihreä napattiin nostalgiakiertueen ohjelmistoon, yhtye kommentoi asiaa kiukkuiseen sävyyn

15.12.2017 08:30

Nostalgia näyttää tekevän Briteissäkin kauppansa. BBC:n veteraanijuontaja Pete Tong lähti loppuvuodesta tien päälle ison orkesterin ja useiden laulajien kanssa esittämään Fatboy Slimin, Daft Punkin ja muiden konepop-tähtien klassisia kappaleita, ja settiin otettiin myös Massive Attackin Unfinished Sympathy – yhtyeen suureksi harmiksi. Aiheesta uutisoi muun muassa Stereogum.

Massive Attackin Robert ”3D” Del Naja kommentoi asiaa kitkerään sävyyn yhtyeen Facebook-tilillä. Hän huomauttaa, ettei alkuperäiseltä esittäjältä ole kysytty lupaa tempaukseen, mutta kun tilanne on mitä on, voisi Tong ainakin lahjoittaa osan tuotoistaan hyväntekeväisyyteen.

”Kun me soitamme sitä kappaletta keikoilla, näytämme samalla valokuvaaja Giles Duleyn ottamia kuvia pakolaisleirien ihmisistä nostaaksemme yleisön tietoisuutta heidän hädästään ja kerätäksemme rahaa YK:n pakolaisjärjestölle”, Del Naja kirjoittaa.

”Jos aiot jatkaa biisin esittämistä, etkö voisi jakaa tuottojasi kunkin settisi kappaleen mukaan ja lahjoittaa meidän laulumme osuuden pakolaisten hyväksi? Se olisi vähintä, mitä voit tehdä.”

Lue koko 3D:n kirjoitus alta.

Lisää luettavaa