Mastodonilla on ”kutina” päästä seuraavan levyn pariin, sanoo basisti – Ideoita työstetty jo eteenpäin

Ideoista ei Troy Sandersin mukaan ole ainakaan pulaa.

Mastodon-basisti Troy Sanders kertoo Kerrang!-lehden haastattelussa bändin työstäneen jo seuraajaa vuoden 2017 Emperor Of Sand -albumilleen. Ideoita on pyöritelty jo bändin kiertueella pitkin vuotta ja loppuvuoden aikana niitä on jo alettu jalostaa biiseiksi.

”Luomme uutta materiaalia jatkuvasti. Kun olemme kiertueella, kehittelemme koko ajan uusia lyriikoita, riffejä tai puolikkaita biisejä, joita tallennamme äänimuistiinpanoina tai rundilla mukana kulkevalla Pro Tools -laitteistolla”, Sanders toteaa.

Emperor Of Sandin pitkä kiertue päättyi heinäkuussa, jonka jälkeen pidimme muutaman kuukauden lomaa. Lopulta aloimme soitella toisillemme, kun tunsimme taas sen kutinan. Marraskuussa kävimme ideat läpi. Menemme jatkuvasti eteenpäin.”

Mastodon-muusikot ammentavat levyilleen paljon asioita henkilökohtaisista elämistään ja varsinkin sen traagisemmasta puolesta. Bändi on vuosien varrella kanavoinut levyilleen muun muassa rumpali Brann Dailorin siskon sekä kitaristi Brent Hindsin veljen kuoleman sekä lähisuvussa esiintyneiden syöpätapausten aiheuttamia tuntoja. Viime vuonna bändin pitkäaikainen manageri Nick John menehtyi haimasyöpään ja kuluvana vuonna menehtyi puolestaan kiertuemanageri Bob Dallas, mikä tullee kuulumaan myös bändin uudella albumilla.

”Artistisesta kulmasta katsoen reagoimme tragedioihin hyvin. Ne ovat osa elämää ja niitä tulee väistämättä eteen. Me neljä olemme äärimmäisen kiitollisia, että Mastodon antaa meille kanavan purkaa niitä tuntoja, löytää asiasta jotain kaunista ja luoda jotain, mikä elää ikuisesti”, Sanders tuumaa.