Matt Cameron ja Chad Smith pyytävät anteeksi kohua herättäneitä kommenttejaan Taylor Hawkinsista

18.5.2022 09:41

Toissapäivänä Rolling Stone julkaisi pitkän artikkelin, jossa tutkittiin edesmenneen Taylor Hawkinsin viimeisiä kuukausia. Useat juttua varten haastatellut Hawkinsin ystävät ja kollegat kertoivat muusikon kärsineen Foo Fightersin kovasta kiertuetahdista ja halunneen hiljentää tahtia.

Erityisen paljon huomiota keräsivät Pearl Jamin Matt Cameronin ja Red Hot Chili Pepperson Chad Smithin lausunnot, joiden mukaan Hawkins koki, ettei enää kyennyt jatkamaan samaan tahtiin. Hawkins kuoli Kolumbian Bogotassa 25. maaliskuuta 50-vuotiaana, eikä tarkka kuolinsyy ole vieläkään tiedossa. Rumpalin ruumiista löydettiin jälkiä muun muassa opioideista ja mielialalääkkeistä.

Nyt Cameron ja Smith ottavat kumpikin etäisyyttä Rolling Stonen artikkeliin. Ensin Cameron ilmoitti Instagramissa, että hänen kommenttinsa oli irroitettu kontekstista ja liitetty osaksi hänelle vierasta narratiivia. ”Pahoittelen, että osallistuin tähän haastatteluun ja aiheutin vahinkoa ihmisille, joita arvostan syvästi”, Cameron kirjoittaa.

Chad Smith jatkaa samalla linjalla. ”Taylor oli yksi parhaista ystävistäni, ja tekisin mitä vain hänen perheensä hyväksi. Kun Rolling Stone pyysi minua jakamaan muistojani Taylorista, luulin artikkelin olevan sellainen kunnianosoitus jonka hän ansaitsisi, mutta sen sijaan juttu oli harhaanjohtava ja sensaationhakuinen”, Smith kirjoittaa Instagramissa.

Lue molempien viestit alempaa. Vähän erikoisen jälkimaun tämä kohu jättää: Smith ja Cameron eivät sinänsä vetäneet sanojaan takaisin, eivätkä he olleet Rolling Stonen jutussa ainoita, joiden mukaan Hawkins oli aivan uuvuksissa loppuaikoinaan. Siitäkin tuli mainintoja useammasta lähteestä, että Hawkins olisi puhunut tilanteestaan Dave Grohlin kanssa, vaikka Foo Fightersin edustaja kielsi tällaista keskustelua koskaan käydyn. Kukaties joskus rockin historiankirjoitus osaa kertoa tarkemmin, mitä kaikkia osatekijöitä Hawkinsin murhenäytelmään oikein liittyi.

Lisää luettavaa