Matt Sorumilta kysyttiin miehen ikimuistoisinta keikkaa – yksi GNR-ilta jäi rumpalille erityisen vahvasti mieleen

Guns N' Roses Freddie Mercuryn muistokonsertissa.
Andre Csillag / Shutterstock / AOP

Guns N’ Rosesissa 1990-luvulla soittanut ja myöhemmin The Velvet Revolverissa vaikuttanut Matt Sorum promotoi nyt elämäkertakirjaansa. Mies vieraili teoksen tiimoilta haastateltavana The 500 with Josh Adam Meyers -podcastissa, ja lähetyksessä udeltiin muun muassa miehen parhaita keikkamuistoja. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

Sorumilta kysyttiin, muistaako hän sellaista konserttia, joka olisi ollut ”täydellinen hetki” uralla. Sellainen löytyykin vuodelta 1992, kun Guns N’ Roses esiintyi Freddie Mercuryn jättimäisessä muistokonsertissa.

”Me ja Metallica aloitimme tapahtuman, ja sitten Queen tuli lavalle. Voit katsoa sen Youtubesta. Se oli uskomaton keikka. Backstagella oli sellaisia tyyppejä kuin David Bowie, Annie Lennox ja Robert Plant. Elton John ja Axl Rose esittivät Bohemian Rhapsodyn, ja he hoitivat sen upeasti”, Sorum muistelee.

”Se ilta oli jotain aivan… Muistan, miten tapasin Elizabeth Taylorin. Kerron siitä myös kirjassani. Juopottelin Liza Minellin ja George Michaelin kanssa. Se oli yksi niistä illoista, joita ei voi enää koskaan… Se oli kuin olisi ollut unessa.”

Olihan se melkoinen ilta kyllä. Tässä videomuotoista todistusainestoa Eltonin ja Axlin dueton väkevyydestä. Vaan miksiköhän Sorum on ajettu niin tiivisti syrjään Gunnareiden reunionista? Ei ole tainnut miestä näkyä viime vuosien kiertueilla edes vierailijana.