Maustetytöt esittää kesäkuussa huomionarvoisen erikoiskeikan kaikille Aki Kaurismäen elokuvien ystäville

4.5.2023 11:58

Sodankylän elokuvajuhlat on saanut tarjontaansa varsin kiinnostavia tapahtumia. Tiedote kertoo, että ensinnäkin Aki Kaurismäen uutuuelokuva Kuolleet lehdet nähdään Suomessa ensimmäiseksi nimenomaan Sodankylässä, ja sehän varmasti elokuvayleisöä lämmittää. Maailmalla Kuolleet lehdet esitetään tätä ennen Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjassa. Onnea matkaan Kaurismäelle tähän koitokseen!

Samaan hengenvetoon kerrotaan myös musiikkiyleisöä kiinnostavia asioita. Maustetytöt nimittäin esittää elokuvafestivaalin isossa teltassa spesiaalikonsertin, jossa yhtye soittaa musiikin Kaurismäki-klassikko Tulitikkutehtaan tytön (1990) taustalle. Jos kaipaat todella ainutlaatuista Maustetytöt-kokemusta, tässä olisi aikamoisen mielenkiintoinen yhdistelmä!

Maustetyttöjen musiikkia kuullaan myös Kuolleet lehdet -elokuvassa. Teos on Sodankylän elokuvajuhlien perustajiin lukeutuvan Kaurismäen ensimmäinen elokuva kuuteen vuoteen, ja se on ohjaajan itsensä mukaan ’työläistrilogian neljäs osa’. Työläissarjan aiempia osia olivat Varjoja paratiisissa (1986), Ariel (1988) ja Tulitikkutehtaan tyttö.

38. Sodankylän elokuvajuhlia vietetään 14.–18. kesäkuuta. Festivaalin koko ohjelmisto ja tekijävieraat julkistetaan toukokuun aikana. Ohjelmakartta julkaistaan maanantaina 29. toukokuuta, ja lipunmyynti käynnistyy kuun viimeisenä päivänä.

Lisää luettavaa