Megadeth-basisti ei musiikin suoratoistopalveluista perusta – ”Mielestäni on tärkeää tukea ystäviäni ja fanittamiani bändejä”

30.12.2019 13:30

Megadeth-basisti David Ellefson ei lukeudu Spotifyn ja Apple Musicin kaltaisten musiikin suoratoistopalveluiden ylimpiin ystäviin.

”En ole koskaan ollut Spotify-tyyppi”, mies sanoo Nod To The Old School -podcastin haastattelussa. ”Jostain syystä se ei ole ikinä napannut. Olen kyllä yrittänyt, minulla oli Apple Music jonkin aikaa, mutta olen vanhaa koulukuntaa ja ostan aina kaiken. Mielestäni on tärkeää tukea ystäviäni ja fanittamiani bändejä. Mielestäni on tärkeää tukea asiaa – tukea bisnestämme. Joten ostan biisit 1,29 dollarilla iTunesista, ja sitten minulla on se käytössäni myös lentäessäni, jolloin kuuntelen suurimman osan musiikistani. Minun ei tarvitse ajatella, että ’Voi paska, minulla ei ole wifi-yhteyttä. En voi kuunnella musiikkiani.’ Haluan nauttia musiikkini omilla ehdoillani, ja se on luullakseni loppuviimeksi syy sille, että teimme alunperin mixtape-nauhoja. Haluan musiikkini omilla ehdoillani, juuri silloin kun haluan.”

Ellefson on aiemmin soiminut Spotifyn artisteille maksamien korvausten pienuutta. ”Niin hyvä juttu kuin digitaalinen striimaus onkin promootion kannalta, se on äärimmäisen epäreilua meille”, mies kommentoi puolitoista vuotta sitten Graspop Metal Meetingissä. ”He ovat luoneet valtavat omaisuudet musiikillamme, josta meille ei makseta.”

Megadeth ja Five Finger Death Punch suuntaavat ensi vuonna yhteiskiertueelle, joka alkaa tammikuun 20. päivä Helsingin Hartwall-areenalta.

Kuuntele Ellefsonin haastattelu alta.

Lisää luettavaa