Megadethin ystäville iloisia uutisia: yhtyeen keikalla nähdään pian eräs todella odotettu vierailija

14.2.2023 10:39

Viime aikoina on huhuttu sitkeästi, että Megadeth-leirissä nähtäisiin eräs ilahduttava pienois-reunion: yhtyeen entisaikojen kitaristin Marty Friedmanin on nimittäin kuiskittu suostuneen jonkunmoiseen yhteistyöhön vanhan bändiliiderinsä kanssa. Nyt Rolling Stone uutisoi, että huhut pitävät paikkansa: Friedman todella soittaa Megadethin keikalla Japanissa 27. helmikuuta. Hyvä!

Jälleennäkeminen ei jää pelkästään japanilaisten fanien iloksi, sillä keikka aiotaa livestreamata koko maailman ihmeteltäväksi. Tokion Budokanissa järjestettävä konsertti tulee myös jälkikäteen nähtäville, oletettavasti pientä maksua vastaan. Rolling Stonen mukaan Friedman astelee lavalle nykyisen kitaristin Kiko Loureiron rinnalle kolmen encore-biisin aikana.

Friedman soitti Megadethin maineikkaimmilla albumeilla 1990-luvulla. Hänen soittoaan kuullaan esimerkiksi sellaisilla klassikoilla kuin Rust in Peace (1990) ja Countdown to Extinction (1992). Friedman poistui Megadethista vuonna 2000 ja siirtyi Japaniin, missä mies on tehnyt ihan kunnon soolouran. Rust in Peace -aikojen Megadeth-jäsenistön huhuttiin kokoontuvan juhlakiertueelle jo levyn 20-vuotisjuhlien aikaan, mutta tuolloin hommasta ei tullut syystä tai toisesta mitään. Nykyään basisti David Ellefson lienee pelannut itsensä lopullisesti ulos Megadeth-kuvioista.

Lisää luettavaa