Merkittäviä hetkiä rockhistoriassa: Dimebag Darrell melkein loikkasi Panterasta Megadethiin

Dimebag Darrell.
Globe Photos / Mediapunch / Shutterstock / AOP

Tässäpä pähkäiltävää kaikille, jotka harrastavat ”entä jos” -arvuuttelua. Exhorder-kitaristi Marzi Montazeri turinoi hiljattain Poisoned Rock -verkkojulkaisun toimittajan kanssa, ja haastattelussa väläytettiin eräs kiintoisa yksityiskohta kaukaa menneisyydestä. Montazeri keskittyy jutussa pohtimaan sitä, miten Pantera otti hänen mielestään vaikutteita Exhorderlta, mutta ohimennen kitaristi kertoo, että Panteran Dimebag Darrell oli kertaalleen lähellä liittyä Dave Mustainen rinnalle Megadethiin.

”Pantera oli kerran lähellä hajota. Dimebag haki soittajan paikkaa Megadethistä, ja hän myös sai homman. Dave Mustaine valitsi hänet”, Montazeri kertoo.

”Darrell kuitenkin sanoi, että jos hän tulee bändiin, hänen veljensä tulee myös. Dave vastasi, että heillä on jo rumpali. Niinpä Darrell kieltäytyi. Niin uskollinen hän oli Vinnielle. Eikä tämä ole keksitty juttu, tämä on totuus.”

Näinkö on? Kyllä vain: Dave Mustaine itse kertoi aiheesta Soundin haastattelussa kymmenisen vuotta sitten. Petri Silaksen toimittamassa artikkelissa Mustainelta kysyttiin, pitääkö sellainen huhu paikkansa, että hän oli vähällä rekrytoida Pantera-kitaristin vuonna 1988.

”Joo, pitää. Mutta olin jo ehtinyt luvata rumpalin pestin Nick Menzalle, ja Darrellin ehto bändiin liittymiselle oli, että hän olisi tuonut veljensä mukanaan. Eli se kaatui siihen”, Mustaine vastasi.

Niinpä kävi niin, että Mustaine joutui etsimään toista kitaristia vielä tovin, ennen kuin Marty Friedman liittyi Megadethiin vuonna 1990. Pantera puolestaan sai rivinsä koottua ja julkaisi vuonna 1990 albumin nimeltä Cowboys from Hell, jonka myötä yhtye siirtyi kauas pois glam-juuriltaan ja kehitti raskasta rockia aivan uusiin suuntiin. Ja loppu, kuten sanotaan, on historiaa.