Meshuggahin uuden levyn äänitykset alkoivat – Vanha tuttu kasvo jälleen mukana riveissä

Kitaristi Fredrik Thordendal on jälleen mukana kuvioissa.

Ruotsalainen metallisuuruus Meshuggah tiedottaa aloittaneensa seuraavan pitkäsoittonsa äänitykset Ruotsin Sweetspot-studiolla. Kyseessä on ensimmäinen studioalbumi sitten vuoden 2016 The Violent Sleep Of Reasonin eli uutta levyä ollaankin saatu jo tovi odottaa.

Sen lisäksi yhtye tiedottaa, että vuonna 2017 tuuraavaksi kitaristiksi alkuperäisjäsen Fredrik Thordendalin tilalle pestattu Per Nilsson (Scar Symmetry) ei ole enää mukana. Syy on kuitenkin pelkästään positiivinen:

”Miksi me päästämme Perin takaisin vakaampaan ympäristöön? Vastaus on yksinkertainen: Fredrik tekee paluun ja soittaa liidikitaraa albumilla sekä sitä seuraavalla kiertueella. Toisin sanoen, bändi on jälleen yhdessä täydessä iskussa”, yhtye kertoo ja kiittää Nilssonia kuluneista vuosista.

”On ollut todella kunnia ja etuoikeus jakaa lava Perin kanssa ja mikä tärkeintä, olemme saaneet hänestä mahtavan ystävän matkoillamme. Kiitos, Per. Olet mahtava ihminen!”

Things are happening. As some of you figured out we have entered Sweetspot Studio and have begun recording a new album….

Julkaissut Meshuggah Torstaina 25. maaliskuuta 2021