Metallica-kitaristi kertoo olleensa äimän käkenä saatuaan yhtyeeltä siunauksen sooloprojektilleen

24.4.2022 19:13

Metallicaa ei tunneta yhtyeenä, joka suhtautuu suopeasti jäsentensä sooloiluun. Tai ainakin asian laita tapasi olla näin. Esimerkkitapauksena toimikoon ex-basisti Jason Newsted Echobrain-projekteineen, jonka keulamies James Hetfield rinnasti aikoinaan ”vaimon pettämiseen”.

Samankaltaista nurinaa ei ole kuultu nyt parisenkymmentä vuotta myöhemmin kitaristi Kirk Hammettin valmistautuessa Portals-ep:nsä julkaisuun.

Tuoreessa Rolling Stonen haastattelussa Hammett sanookin yllättyneensä yhtyeen suhtautumisesta kitaristin soolohankkeeseen.

”Olen myös melko sokissa siitä, että sain koko bändin siunauksen sille”, Hammett sanoo. ”Se oli ällistyttävää, sillä bändissämme ei ole ollut havaittavissa sen huomattavampaa edistymistä mitä tulee jäsenten soolotyöskentelyyn, kuten kaikki tietävätkin. Mutta kaikki tuo tapahtui melkein 20 vuotta sitten, ja olemme nykyään aivan eri ihmisiä. Olemme vanhempia, viisaampia ja kypsempiä…”

”Tai no, en tiedä olemmeko viisaampia, mutta olemme ehdottomasti vanhempia ja kypsempiä, vähän vastuuntuntoisempia”, kitaristi jatkaa. ”Joten tämänkaltaisella jutulla on nykyisin eri merkitys kuin 20 vuotta sitten.”

Ja tältähän se Hammettin soolomateriaali kuulostaa:

Lisää luettavaa