Metallica, Tool ja muut artistit ovat pestanneet koiria tunnistamaan koronavirusta kantavat työntekijät ja vierailijat

9.1.2022 21:35

Näinä arvaamattomina aikoina tien päälle suuntaavat artistit eivät ole tukeutuneet ainoastaan maskeihin, käsien desinfiointiin ja turvaväleihin pitääkseen koronatartunnat kurissa. Monet isot bändit kuten Tool ja Metallica hyödyntävät nimittäin nelijalkaisia ja tarkkavainuisia ystäviämme viruksen tunnistamiseksi. Rolling Stone kertoo koirien olevan etupäässä saksanpaimenkoiria, belgianpaimenkoiria ja labradorinnoutajia.

”Tähän mennessä – puuta koputtaen – koirat ovat tehneet mahtavaa työtä”, kommentoi Metallicankin asioita hoitavan Q Primen John Peets. ”Koirat eivät ole missanneet vielä ketään.”

Yksi koiria kouluttavista tahoista on Bio-Detection K9, jota johtaa ilmavoimissa vaikuttanut veteraani Jerry Johnson.

”Ihmiset kysyvät: ’Mitä tuo koira tekee?'”, Johnson toteaa. ”Se yllättää heidät, ja he ovat pessimistisiä, mutta jos ymmärrät koiran käytöstä ja vaistoja, se käy järkeen. Koirat haistelevat toisiaan havaitakseen onko toisella niistä virus. Me koulutamme niitä etsimään jotain, josta ne ovat jo valmiiksi kiinnostuneita.”

Johnson sanoo, ettei hän voi paljastaa kuinka monta koronapositiivista koirat ovat keikoilla tunnistaneet, mutta lisää, että ”ne ovat napanneet pari paikallista tyyppiä, jotka luulivat olevansa negatiivisia. Sitten nuo kaverit menivät tekemään pcr-testit, ja ne paljastivat heidän olevan positiivisia.”

Lisää luettavaa