Metallica tulkitsemassa Princeä, uhka vai mahdollisuus? – No, tämän näytön perusteella ehdottomasti uhka…

https://www.youtube.com/watch?v=FgQ57Gv7W7k

Robin ja Kirkin olisi ehkä kannattanut miettiä kappalevalintaansa vielä uudelleen.

Parhaillaan Amerikkaa kiertävä Metallica on jatkanut viime Euroopan-kiertueellaan aloittamaansa perinnettä, jossa basisti Robert Trujillo ja kitaristi Kirk Hammett jäävät lavalle kahdestaan ja vetävät hihastaan jonkin keikkakaupunkiin tai -maahan oleellisesti liittyvän artistin tai bändin kappaleita. Esimerkiksi keväällä Helsingissä konsertoidessaan kaksikko tulkitsi ensimmäisellä keikallaan Michael Monroen soolotuotantoa ja toisella Hassisen Konetta.

Ele on toki hieno ja parhaimmillaan nämä tulkinnat (joihin on edellä mainittujen lisäksi kuulunut muun muassa Garbagea ja Celtic Frostia) ovatkin hyviä ja ei-niin-parhaimmillaankin harmitonta hassuttelua. Mutta pakko myöntää, että maanantaina 4. syyskuuta Minneapolisissa soitettu Prince-laina lähentelee jo pyhäinhäväistystä, jos nätisti sanotaan. Tai kuten nimeltä mainitsematon kollega totesi: ”Ai kauheaa miten hirveää”. Kuuntele vaikka itse tuosta yläpuolelta, jos et usko.

Sori vaan Rob ja Kirk, ajatus on varmasti ollut kaunis, mutta… No, parempi onni ensi kerralla sitten. Alla vielä vertailun vuoksi maestron alkuperäinen versio.