Metallica vai Megadeth? Ville Valo vastasi kasarimetallin ikuisuuskysymykseen

23.2.2023 21:55

Metal Hammerin alkukuussa ilmestynyttä numeroa voisi kutsua jonkinasteiseksi Suomi-spesiaaliksi, sillä sen sivuilla Nightwish-kippari Tuomas Holopainen laittaa yhtyeen tuotannon paremmuusjärjestykseen ja Ville Valo vastailee omassa pitkässä jutussaan jos jonkinmoisiin kysymyksiin.

Soolodebyyttinsä vastikään julkaisseelta ex-Him-keulakuvalta tiedustellaan muun muassa Loveletting-kappaleen videolla nähtävästä lampaasta ja kysytään, haluaisiko hän olla mieluummin aave vai vampyyri. Samassa rytäkässä Valo antaa vastauksensa myös kasarimetallin ikuisuuskymykseen: Metallica vai Megadeth.

”Metallica, tietenkin”, Valo vastaa. ”Luulen kuulleeni Master of Puppetsin ensin, eikä kukaan voi kiistää sen vaikutusta vaikka ei olisikaan sen suurempi Metallica-fani. Se oli iso juttu silloin kun olin penska. Se oli sellaista musiikkia, että ei voinut olla varma pitäisikö sitä kuunnella vinyylinä 33 vai 45 kierrosta minuutissa -nopeudella. Niin kävi Celtic Frostinkin kanssa; se kuulosti oudolta koska emme olleet varmoja millä nopeudella sitä pitäisi kuunnella. En ole edelleenkään varma asiasta. Se luultavasti selittää paljon kehityksestäni niin artistina kuin ihmisenäkin!”

”Mitä tulee Metallicaan ja Megadethiin, niiden punnukset saattoivat olla Yhdysvalloissa suhteellisen tasan, mutta Skandinaviassa Metallica oli aina isompi ja kovempi”, Valo jatkaa. ”Erityisesti mustan albumin ilmestyttyä. Mutta siihen mennessä olin jo siirtynyt grungemman ja taiteellisemman kaman pariin – olin löytänyt Jane’s Addictionin, Faith No Moren, ja se oli paljon kiinnostavampaa kuin Nothing Else Matters. Sytyn hitaasti. Ystäväni osti minulle juuri Nevermindin, koska olin dumannut sen ilmestymisaikanaan. En pitänyt sitä coolina vaikka kaikki muut tykkäsivätkin siitä. Se on luultavasti sama homma mustan albumin kanssa. Olen yleensä muodikkaasti 20 vuotta myöhässä, mutta annan aina kaikelle mahdollisuuden ja totean sitten, että ’mitä tämä nuorekas mekastus oikein on?!'”

Lisää luettavaa