Metallica varoittaa fanejaan kryptovaluuttahuijareista – ”Sosiaalisen median ruma puoli nosti päätään”

Yhtye kehottaa fanejaan valppauteen.
6.12.2022 11:49

Viime aikoina eri yhtyeinä ja artisteina esiintyvien huijareiden määrä sosiaalisessa mediassa on kasvanut lähes räjähdysmäisesti. Tämän sai nyt kokea myös Metallica, joka julkaisi omissa virallisissa kanavissaan varoituksen kaikille faneilleen, etteivät nämä lankeaisi feikkitilien huijauksiin.

”Sen jälkeen, kun kerroimme viime viikolla jännittäviä uutisia uudesta kappaleesta, levystä sekä tulevasta kiertueesta, valitettavasti sosiaalisen median ruma puoli nosti päätään. Monet ovat saattaneet tietoomme useita Youtube-kanavia, livestriimauksia sekä muita nettisivuja, jotka väittävät tarjoavansa Metallican nimissä kryptovaluuttapalkintoja viime viikon julkistukseen liittyen. Tehdään tämä nyt täysin selväksi: nämä ovat huijauksia. Nämä striimaukset tulevat feikkikanavilta, jotka esittävät olevansa meidän, ja vievät sivustoille, joita me emme hallinnoi”, Metallican tiedotteessa varoitetaan.

”Muistakaa, että kaikki sosiaalisen median kanavamme ovat virallisesti vahvistettuja. Tarkistakaa aina tämä vahvistus ennen kuin uskotte näihin villeihin ja hulluihin valheisiin.”

Asiallinen muistutus tärkeästä ja vakavasta maanvaivasta. Kannattaa myös muistaa, että tällaisia vastaavia huijauksia tehdään myös ihan kotimaisten artistienkin varjolla; Anssi Kela kertoi tästä varoittavan esimerkin juuri viime keväänä.

Lisää luettavaa