Metallican Kirk Hammett debytoi sooloartistina, julkaisee ep:n – Ajatus sai alkunsa kitaristin kauhunäyttelystä

"Kutsun näitä kappaleita elokuvallisiksi audioiksi; luon ääniä ja musiikkia päässäni pyöriville elokuville", Hammett kertoo soolo-ep:stään.
8.2.2022 17:39

Hevijätti Metallican soolokitaristi Kirk Hammett julkaisee 23. huhtikuuta neljä instrumentaalibiisiä sisältävän Portals-ep:n. Kyseessä on Hammettin debyytti sooloartistina. Hammett kertoo levyn saaneen alkukipinänsä miehen vuonna 2017 kuratoimasta It’s Alive -kauhunäyttelystä, jossa oli esillä kauhuelokuvafriikiksi tunnustautuvan Hammettin vuosien varrella keräämiä muistoesineitä.

”Halusin tehdä musiikkia, joka soi taustalla samalla kun ihmiset kävelevät näyttelyn läpi. Istun eräänä iltana alas ja ennen pitkää minulla oli kaikki Maiden and the Monster -kappaleen osat käsissäni. Se kuulosti paljon paremmalta kuin ajattelin ja tuntui olevan jotain paljon enemmän ja monipuolisempaa kuin vain taustamusiikkia. Siitä kehittyi musiikillinen lausunto ja tiesin, että se täytyy viedä museota pidemmälle. Ajatus soololevystä alkoi kasvaa mielessäni”, Hammett avaa.

Portals sai alkunsa tästä yhdestä kappaleesta. Tajusin, että voin luoda äänimaisemia erilaisiin hetkiin. Kutsun näitä kappaleita elokuvallisiksi audioiksi; luon ääniä ja musiikkia päässäni pyöriville elokuville.”

Hammett kertoo saaneensa levyyn inspiraatiota klassisesta musiikista, kauhuelokuvista ja soundtrackeista, erityisesti Ennio Morriconen musiikista. Kaksi levyn neljästä kappaleesta on kirjoitettu yhdessä Edwin Outwaterin kanssa, joka oli mukana Metallican S&M II -konserteissa. Hammettia avustavat levyllä lisäksi rumpalit Jon Theodore ja Abraham Laboriel, Greg Fidelman bassossa, sovittaja Blake Neely sekä Metallican vanha luottotuottaja Bob Rock, joka toimii levyn miksaajana.

 

Lisää luettavaa