Metalliyhtye Curimus peilaa tosielämän kauhuja videolla, joka ei sovi perheen pienimmille

Ignite on toinen singlejulkaisu tulevalta Garden Of Eden -albumilta.

Kotimainen death/thrash metal -yhtye Curimus julkaisee 30. lokakuuta kolmannen pitkäsoittonsa Garden Of Eden. Levyltä on aiemmin julkaistu singlenä kappale Eradication Manifest, jolle tehtiin myös niin sanotusti perinteisempi musiikkivideo.

Nyt tulevalta levyltä on julkaistu uusi single Ignite, jonka video on ilmaisultaan lähempänä lyhytelokuvaa. Videon on ohjannut ja käsikirjoittanut elokuvantekjät Artturi Rostén ja Sara Nieminen, joiden viimeisin leffaproduktio oli Älä vastaa -kauhulyhäri, jonka pääosassa seikkailee Sammal-yhtyeestä tuttu Jan-Erik Kiviniemi.

”Meille oli tärkeää viimeisimmän pimeyden tehoon nojaavan kauhukertomuksen jälkeen päästä tuottamaan tosielämän kauhuja peilaava päivänvalossa kuvattu lajityypin teos. Yliluonnollisuudesta kumpuavan kauhun sijaan halusimme rakentaa ihmisistä lähtöisin olevaa kammoa ja epäinhimillisyyttä, koska se on puhtainta arkemme kauhua”, kertoo Rostén.

”Päätimme kertoa musiikkivideoformaatin sisällä yhteisön paineen alaisuudessa eletyn pakotteen tarinan, joka saa tarkastelemaan tapahtumat pahantekijän sekä pahankokijan näkökulmasta. Elokuvakerronnallinen ja hivenen symbolismia sisältävä lopputulos on mielestäni yksi parhaita musiikkivideoita, jonka tekoprosessissa olen ollut mukana – enkä onnekseni ole mielipiteeni kanssa yksin.”

Yhtye lähettää puolestaan terveisiä, että Garden of Edeniltä on tulossa vielä muutama videomuotoinen maistiainen lisää lähiviikkojen aikana.