Michael Jacksonia nykytaiteilijoiden tulkitsemana – On The Wall -näyttely esillä EMMA-museossa

Esillä lähes 100 teosta.
21.8.2019 09:11

Lontoon National Portrait Galleryn tuottama ja yhteistyössä Michael Jacksonin perikunnan kanssa toteutettu, Lontoossa kesällä 2018 ensiesityksensä saanut Michael Jackson: On The Wall -näyttely alkaa tänään 21. elokuuta Espoon modernin taiteen museossa. On The Wall on Lontoon lisäksi nähty Pariisin Grand Palais’ssa ja Bonnin Bundeskunsthallessa. EMMA on näyttelykiertueen viimeinen esityspaikka.

Näyttelyssä on esillä lähes 100 teosta 48 nykytaiteilijalta, jotka tarkastelevat Michael Jacksonia kulttuurisena ilmiönä seitsemän eri teeman kautta: Kulttuurinen merkitys, Aikakapseli, Afrikkalais-amerikkalainen identiteetti, Faniuden monet puolet, Naamion takaa, Popin kuningas ja Liikkeessä. Taiteilijat käsittelevät teoksissaan kysymyksiä identiteetistä, rodusta, fanikulttuurista, sukupuolesta sekä tasa-arvosta.

”Michael Jacksonin vaikutus kulttuuriimme on kiistämätön. Koska taidetta tulkitaan aina sen kulloisessakin kontekstissa, on ajankohtainen keskustelu muuttanut näyttelyn tulkintoja. Näyttely ei kuitenkaan ole elämäkerrallinen, vaan käsittelee Michael Jacksonin vaikutusta nykytaiteeseen ja kulttuuriimme, ja siksi se tarjoaa erinomaisen alustan keskustelulle aikamme ilmiöistä”, toteaa museonjohtaja Pilvi Kalhama.

On The Wall -näyttely on EMMAn vuoden 2019 päänäyttely ja se on esillä 26. tammikuuta 2020 saakka. Näyttelyyn voi tutustua etukäteen ja näyttelytilassa mobiilioppaan avulla.

Lisää luettavaa