Michael Jacksonin viralliselle Youtube-kanavalle ilmestyi parituntinen keikkatallenne – Näin popin kuningas toimitti huippuvuosinaan

Taltiointi julkaistiin samaan aikaan kohua nostattaneen uuden dokumentin ensiesityksen kanssa.
4.3.2019 10:24

Jo ennakkoon kohua nostattaneen kaksiosaisen, Michael Jacksonin väitettyjä hyväksikäyttötapauksia käsittelevän Leaving Neverland dokumenttisarjan ensimmäinen osa julkaistiin sunnuntaina 3. maaliskuuta HBO:n suoratoistopalvelussa. Sattumalta samaan aikaan ilmestyi popin kuninkaan viralliselle Youtube-kanavalle kaksituntinen konserttitaltiointi Dangerous-levyn kiertueelta Bucharestista vuodelta 1992.

Lisäksi Michael Jacksonin virallisella Twitter-kanavalla tiedotetaan, että tänään maanantaina 4. maaliskuuta Youtubeen ilmestyy myös keikkataltiointi Wembleyn stadionilta vuodelta 1988 Bad-albumin kiertueelta. Tämä taltiointi puolestaan ilmestyy katsottavaksi samaan aikaan, kun Leaving Neverlandin toinen osa saa ensiesityksensä.

Molemmat keikkataltioinnit löytyvät siis Michael Jacksonin viralliselta Youtube-kanavalta ja ovat katsottavissa rajoitetun ajan.

Popin kuninkaan perikunta on vastustanut äänekkäästi Dan Reedin ohjaamaa dokumenttia, joka käsittelee kahta miestä, jotka väittävät edesmenneen laulajan käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväkseen heidän ollessaan 7- ja 10-vuotiaita. Perikunnan mukaan kyseessä on vain törkykampanja ja ajojahti, jolla halutaan mustamaalata laulajasuuruuden ura.

Dokumentista nousseella kohulla on ollut myös jo konkreettisia vaikutuksia: BBC Radio 2 on muun muassa päättänyt, ettei se tule soittamaan Jacksonin musiikkia kanavallaan.

Lisää luettavaa