Michael Monroe Foo Fighters -kitaristin pitkässä haastattelussa – Kertoo muun muassa tarinan oudosta kohtaamisesta Poison-tuottajan kanssa

Michael Monroe Vantaan Rockfestissä 10.6.

"Olin ihan, että 'Ai sitäkö te yrititte tehdä?'"

Foo Fighters -kitaristi Chris Shiflett kutsui Walking The Floor -podcast-sarjansa 119. jakson vieraaksi suomalaisen rockin suurtähden, maailmallakin suuresti arvostetun Michael Monroen, jolle kitaristi tunnusti tarttuneensa aikanaan kitaraan juuri Hanoi Rocksin innoittamana. Shiflett ja Monroe keskustelivatkin lähes puolitoista tuntia Monroen elämästä, Hanoi Rocksista ja kaikesta aiheeseen liittyvästä – huumeista, bändäreistä, musiikista ja Hanoi Rocksin inspiroimista bändeistä kuten Guns N’ Rosesista.

”He ottivat Hanoilta vaikutteita oikealla tavalla. He ottivat asenteemme, mutta tekivät omaa juttuaan. Minusta oli fantasista, että juuri heistä tuli maailman isoin bändi eikä mistään niistä muista pinnallisista bändeistä. Minusta [80-luvun niin sanotut tukkahevibändit] pilasivat rokkarien maineen, koska se oli teennäistä. En voi uskoa, miten moni amerikkalainen muusikko sanoi soittavansa rock ’n’ rollia saadakseen naisia. Meille tärkeintä oli musiikki”, Monroe kertoo Shiflettille.

Näihin pinnallisiin bändeihin liittyen Monroe kertoo tarinan erikoisesta kohtaamisestaan Poison-yhtyeen Look What The Cat Dragged In -albumin tuottajan kanssa.

”Hän tuli luokseni ja sanoi: ’Hei Michael Monroe, haluan pyytää anteeksi Poisonia. Kun rumpalinne [Razzle] kuoli ja [Hanoi] hajosi, kopioimme juttunne ja tahkoimme miljoonia’. Olin ihan, että ’Ai sitäkö te yrititte tehdä? Ette te päässeet edes lähelle, missasitte koko pointin. Minä en ole menettänyt yöuniani, toivottavasti et sinäkään’. Mutta hän oli ihan mukava heppu.”

Kuuntele Walking The Floorin Monroe-jakso kokonaisuudessaan tuosta alapuolelta.