Michael Monroe ja Eternal Erection -nelikko paiskaavat kättä – Elliot’s Crazy Compassin bilebiisin taustalla on iso sanoma

Pop Snack Crackle on mukana Elliot's Crazy Compassin syksyllä ilmestyvällä esikoispitkäsoitolla.
6.8.2021 13:50

Elliot’s Crazy Compass on Eternal Erectionin perustajanelikko Sam Huberin, Joakim Guthwertin, Pontus Gyllingin ja Hemu Häsäsen uusi kokoonpano, joka operoi monipuolisesti niin popin, jazzin, elektron, countryn kuin hiphopin maisemissa.

Ensimmäinen pitkäsoitto ilmestyy 24. syyskuuta ja tänään siltä on julkaistu Beastie Boysin ja Ozzy Osbournen henkeä uhkuva, letkeällä funk-groovella varustettu Pop Snap Crackle -single, jolla on mukana itse Michael Monroe. Rokkari päätyi kappaleelle vieläpä odottamatta ja yllättäen:

”Olimme tekemässä albumia ja E-studion uudella miksauspöydällä oli Pop Snap Crackle -biisi auki ja työn alla, kun studion keittiöstä kuuluu tuttu ääni, josta ei voi erehtyä: Michael Monroe. Mike oli pienemmässä tarkkaamossa miksaamassa levyään”, Guthwert kertoo.

ECC:n New Yorkissa vaikuttava tuottaja Tomás Doncker alkoi muistella Monroelle näkemäänsä Hanoi Rocksin keikkaa New Yorkissa bändin alkuaikoina ja keskustelun lomassa heitettiin ilmoille ajatus Monroen vierailusta levyllä. Eipä aikaakaan, kun Monroe olikin jo luurit päässä ja täydessä touhussa.

”Olemme kundien kanssa hyviä vanhoja kavereita, ja olen aina digannut heidän meiningistään ja asenteestaan. Oli kiva tavata heitä pitkästä aikaa, ja lopulta Sam Huber kysyi tulisinko yhteen biisiin huutamaan ’Pop Snap! Pop Snap Crackle!’ ja niin sitten tein”, Monroe muistelee kohtaamista.

Vaikka Pop Snap Crackle saattaa vaikuttaa ensikuulemalta bilebiisiltä, on taustalla myös isompi sanoma.

”Biisi kertoo kertakäyttökulttuurista ja meissä olevasta sisäisestä tyhjyydestä, jonka täytämme kaikenlaisella turhuudella siinä toivossa, että se tekisi meistä onnellisia”, bändin jäsenet avaavat.

Lisää luettavaa