Michael Monroen elämästä dokumenttielokuva – trailerilla mukana Slash, Alice Cooper, Andy McCoy…

30.6.2023 12:30

Michael Monroen elämästä ja urasta kertova Michael Monroe -dokumenttielokuva saa ensi-iltansa 29. syyskuuta. Elokuvateattereihin tuleva dokkari sukeltaa Matti Fagerholmin elämään ja kertoo, kuinka hänestä tuli koko kansan tuntema Michael Monroe 70-luvun lopussa perustetun Hanoi Rocksin myötä.

– Michaelin yli 40 vuoden aikana jättämä jälki rockmusiikin historiaan on pysyvä ja merkityksellinen. Michaelin tekemä kansainvälinen vaikutus ilmentyi selvästi dokumenttielokuvan kuvauksissa ja haastatteluissa, joissa monet maailmantähdet kuvailivat ystävyyttään ja kohtaamisiaan Michaelin kanssa hyvin avoimesti, ohjaaja Pete Eklund kertoo tiedotteessa.

Elokuvassa käydään läpi Monroen elämän huippuja ja laskuja. Hanoi Rocksin taival tunnetusti katkesi traagisissa merkeissä liian aikaisin, ja vaikka kollegoilta on tullut runsaasti tukea, ei suuria kansainvälisiä hittejä ole ilmaantunut samaan tahtiin.

– Ei Michaelkaan ole selvinnyt retkestään kompuroimatta. Dokumentin tekeminen on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen ja koukuttava matka rock-maailmaan ja Michaelin elämän käänteisiin eri vuosikymmenillä, Eklund kirjoittaa.

Elokuvan ohjauksesta vastaavat Pete Eklund sekä Jussi Lehtomäki ja Patrik Sigmundt. Dokumentin on tuottanut Kaiho Republic, tuottajina Patrik Sigmundt ja Pete Eklund. Elokuvan levittäjänä toimii Nelonen Media. Dokkarin trailerin voi katsoa Ruutu-palvelussa täällä näin.

Lisää luettavaa