”Mieluummin sairastun ja kuolen, jos se sen vaatii” – Ex-Van Halen -laulaja on valmis uhraamaan itsensä talouden pelastaakseen

Rockstar Photography / Alamy / AOP

Van Halenin riveissä laulajan pestiä vuodet 1985–1996 hoitanut Sammy Hagar kertoo olevansa tarvittaessa valmis uhraamaan itsensä koronaviruksen alttarilla taatakseen paremmat olot jälkikasvulleen. Van Halenin lisäksi pitkän soolouran luonut 72-vuotias muusikko puhui vaikeasta aiheesta Rolling Stonelle.

”Voin aivan hyvin soittaa keikan ennen rokotetta, mikäli se [pandemia] osoittaa hiipumisen merkkejä”, Hagar sanoo. ”Annan nyt radikaalin lausunnon. Tätä on vaikea sanoa ilman, että joku hermostuu, mutta mieluummin sairastun, ja jopa kuolen, jos se sen vaatii. Meidän täytyy pelastaa maailma ja tämä maa taloudelliselta katastrofilta, joka tulee pitkässä juoksussa tappamaan enemmän ihmisiä. Näkisin mieluiten kaikkien palaavan töihin.”

”Jos joidenkin meistä täytyy uhrautua sen eteen, niin ok”, mies jatkaa. ”Kuolen lasteni ja lastenlasteni puolesta, jotta he saisivat elää edes lähellekään sellaisen elämän kuin minä tässä hienossa maassa. Niin minä tästä asiasta ajattelen. En aio levittää tautia ympäriinsä. Saattaa kuitenkin tulla aika, jolloin joudutaan tekemään uhrauksia. Kuinka monta ihmistä kuolee ympäri maailmaa päivässä? Minulla ei ole hajuakaan. Olen pahoillani että joudun sanomaan tämän, mutta kaikkien meidän on kuoltava.”