”Miesten masennuksesta ja itsemurhista on tullut jo varsinainen epidemia” – James Blake julkaisi suorasanaisen viestin Twitterissä

28.5.2018 13:31

James Blake on lopen kyllästynyt ”surullisen pojan” leimaan, joka häneen on tapana yhdistää. Herkkään falsettilauluun ja tummasävyisiin konepop-rytmeihin luottava brittimuusikko julkaisi Twitterissä vetoomuksen, että miehiä kannustettaisiin puhumaan tunteistaan sen sijaan, että heitä leimattaisiin jollain hivenen alentuvalla termillä.

Blake sai innoituksen viestiinsä uuden Don’t Miss It Today -kappaleensa saamasta vastaanotosta. Blake kirjoittaa olevansa mielissään biisin saamista kehuista, mutta kaikenlaiset ”sad boy” -puheet saavat hänen puolestaan riittää.

”Minusta se termi on ollut aina epäterve ja ongelmallinen, kun keskustellaan miehistä, jotka kertovat avoimesti tunteistaan. Emmehän me kyseenalaista samalla tavalla naisia, jotka kamppailevat samanlaisten asioiden kanssa. Tällainen käytös vain vahvistaa sitä katastrofaalista stigmaa, joka tunteistaan puhuviin miehiin liitetään”, Blake kirjoittaa.

”Miesten masennuksesta ja itsemurhista on tullut jo varsinainen epidemia. Emme tarvitse enempää todistusaineistoa sille, että vahingoitamme miehiä, jos kyseenalaistamme heidän tarpeensa olla hauraita ja avoimia. On ainoastaan hyväksi, jos voi puhua asioista, jotka painavat mieltä.”

Lue Blaken viesti alapuolelta. Ihan asiaahan kaveri puhuu.

Lisää luettavaa