Mihin istuttaa omenapuu, kun mullatkin on varastettu – Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus on täällä taas

Kolme vuotta sitten on tulevan levyn ensimmäinen singlelohkaisu.

Vuonna 2017 jälleen aktivoitunut Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus julkaisee 20. maaliskuuta jatkoa Lauluja Suomesta -paluulevylleen. Tänään uudelta pitkäsoitolta on julkaistu ensimmäinen singlemaistiainen Kolme vuotta sitten, joka on taattua Niskalaukaus-laatua.

”Kolme vuotta sitten on kuvitteellinen tarina nuorista rakastavaisista, jotka tahtovat edetä suhteessaan niin kuin rakastavaiset ovat aina tähän mennessä tehneet. Papin aamenen jälkeen alkaisi matka, joka sisältää myötä- ja vastamäkiä. Haaveissa talo, lapset ja koira. Ja tähän se tarinan kuvitteellisuus sitten loppuukin. Siirrymme nykyiseen reaalimaailmaan, missä mikään ei enää ole varmaa. Ei ole enää olemassa tulevaisuutta, minkä varaan uskaltaa rakentaa. Kaikki muuttui kolme vuotta sitten”, tekstistä vastaava Timo Rautiainen kertoo.

Soundin numerossa 11/2019 Rautiainen ja kitaristit Jari Huttunen ja Jarkko Petosalmi avasivat hieman tulevan levyn saloja ja kuvailivat materiaalin soundaavan ”ihan Niskalaukaukselta”, vaikka tuorettakin kulmaa pilkistää esiin.

”Lisäksi ainakin nyt on sellainen tuntuma, että tällä kerralla mietimme kitaramelodioita ja -harmonioita vähän aikaisempaa enemmän”, kommentoi Huttunen toimittaja Timo Isoaholle tuolloin.

”Kerrottakoon myös se, että uusien biisien joukosta löytyy Niskalaukaus-historian ensimmäinen balladi”, lisäsi Petosalmi.