Mikä on Black Sabbathin paras levy? Entä kehnoin? Tässä Loudwiren vastaus

Tässäpä jälleen lista, joka aiheuttanee erimielisyyksiä.
27.12.2023 19:19
Black Sabbathin alkuperäisnelikko Ozzy Osbourne, Bill Ward, Tony Iommi ja Geezer Butler Rock 'n' Roll Hall of Fame -gaalassa vuonna 2006.
Carolyn Contino/BEI/Shutterstock/All Over Press

Amerikkalainen raskaaseen musiikkiin erikoistunut verkkomedia Loudwire päätti laittaa legendaarisen Black Sabbathin tuotannon paremmuusjärjestykseen. Ykköseksi on nostettu vähemmän yllättäen orkesterin kakkoslevy Paranoid vuodelta 1970. Valinta ei tosiaan yllätä, onhan levy alusta loppuun pelkkää klassikkoa klassikon perään. Kakkoseksi on nostettu niin ikään ikoninen Master of Reality vuodelta 1971 ja kolmossija kuuluu orkesterin nimikkodebyytille, joka sekin ilmestyi 1970. Dio-aikakauden julkaisuista korkeimmalle eli neljänneksi sijoittuu Heaven and Hell (1980).

Entäpä mikä sitten on yhtyeen huonoin levy? Loudwiren mukaan se on vuonna 1995 ilmestynyt Forbidden, jolla ei alkuperäisistä jäsenistä ollut mukana enää kuin riffimestari Tony Iommi. Body Count -kitaristi Ernie C:n tuottama levy floppasi pahasti ja se lytättiin tuoreeltaan niin kriitikoiden kuin fanien toimesta. Yhtye oli joutunut kurimukseen, josta selviämiseen vaadittiin kaksi vuotta myöhemmin tapahtunut alkuperäiskokoonpanon yhteenpaluu.

Alla Loudwiren lista kokonaisuudessaan. Tarkemmat perustelut löydät täältä.

1. Paranoid
2. Master of Reality
3. Black Sabbath
4. Heaven and Hell
5. Vol. 4
6. Sabbath Bloody Sabbath
7. Mob Rules
8. Sabotage
9. Headless Cross
10. Dehumanizer
11. Tyr
12. Eternal Idol
13. 13
14. Seventh Star
15. Cross Purposes
16. Never Say Die
17. Born Again
18. Technical Ecstasy
19. Forbidden

Lisää luettavaa