Mikä yhdistää rockin lisäksi Apocalypticaa, Amorphista ja Sunrise Avenueta? Vantaa!

7.5.2014 16:10

Vantaan kaupunginmuseon Rock’n Vantaa -näyttely tuo nähtäväksi ja kuultavaksi vantaalaisen rockin tarinan 1960-luvulta tähän päivään. Luvassa on moniääninen, värikäs ja rouhea katsaus bändien vaiheisiin ja lähiönuoruuteen kaupungissa, joka juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan.

− Näyttelyssä kerrotaan bänditarinoita perustamisesta lähtien. Bändihistorian viiteen vuosikymmeneen mahtuu lukuisa joukko yhtyeitä, joita esitellään kuvissa, haastattelusitaateissa sekä musiikin ja videoiden kautta, tiedotteessa sanotaan.

Vantaan kaupungimuseon näyttelytilan yhdeltä seinältä löytyy vaikuttava rokkarikollaasi, josta löytyy 92 vantaalaistaustaisen näyttelyprojektiin haastatellun muusikon kuva. Joukossa on tunnettuja nimiä, kuten Apocalyptican Eicca Toppinen, Amorphiksen Tomi Koivusaari ja Jan Rechberger, Agentsin Kai Pulliainen, Melrosen Tokela, Cliftersin Jiri Nikkinen ja Sunrise Avenuen Raul Ruutu.

Vitriineissä on esillä rokkareiden kaappien kätköistä kaivettuja soittimia, vaatekappaleita, demon kansia ja monenlaista muuta tavaraa.

− Esimerkiksi Tokelan kloriitilla värjättyjen ja useilla paikoilla paikattujen farkkujen ompelutalkoisiin osallistui bändikaverin äitikin. Jiri Nikkisen kukkahattu taas sai lopullisen muotonsa keikkabussissa, kun bändikaveri istui useamman kerran vahingossa sen päälle.

Soundi kokosi näyttelyn kunniaksi videokatsauksen vantaalaistaustaisista yhtyeistä.

The Wrecking Queens

Amorphis

 

Apocalyptica

Clifters

Sunrise Avenue

Pintandwefall

Rock’n Vantaa -näyttely on avoinna yleisölle tiistaista perjantaihin kello 10−17 ja lauantaista sunnuntaihin 11−16 (maanantaisin suljettu) 15. toukokuuta alkaen, 21. joulukuuta asti Vantaan kaupunginmuseossa (Hertaksentie 1, 01300 Vantaa). Museoon on vapaa pääsy. Lisätietoja: www.facebook.com/rocknvantaa

Lisää luettavaa