Mikäli asiat olisivat menneet toisin, Van Halenin keulilla olisi saattanut kasarilla kekkuloida melkoinen yllätysnimi

Steven Ferdman/Everett Collection/All Over Press

Kun Van Halenin ja laulaja David Lee Rothin tiet erkanivat vuonna 1985, miehen manttelinperijäksi nimitettiin soolouraltaan ja Montrosesta tuttu Sammy Hagar. Asiat olisivat voineet mennä toisinkin, sillä Scandal-solisti Patty Smyth paljastaa tuoreessa haastattelussaan olleensa ehdolla yhtyeen solistiksi ennen Hagaria.

Smythin mukaan kitaristi Eddie Van Halen pyysi häntä liittymään yhtyeeseen. Smyth kuitenkin kieltäytyi pestistä.

”He olivat kovia ryyppäämään”, Smyth toteaa Stereogumille. ”Minä en juo.”

”Se on semantiikkaa, sillä jos [Eddie] olisi sanonut, että ’Tehdään levy’, olisin sanonut kyllä”, Smyth jatkaa. ”Mutta bändiin liittyminen — Ajattelin, että ’Ei herranjestas, hän ja veljensä [rumpali Alex Van Halen] tappelevat koko ajan, enkä halua sekaantua räjähdysherkkään tilanteeseen.’ Hormoninikin varmaan hyrräsivät, sillä olin kahdeksannella kuulla raskaana, joten minun piti pitää huolta itsestäni. Kaduin tarjouksen hylkäämistä. Kaduin sitä pitkään. Aloin tuumailla, että ’Olisin voinut kääriä niin paljon tuohta.'”

”En sanonut siitä mitään vuosiin”, Smyth lisää. ”Ed soitti minulle ja sanoi, että ’En kerro, että pyysin sinua bändiin jotta ei näyttäisi siltä, että Sammy Hagar oli kakkosvaihtoehto.’ Minä olin vain, että okei. Niinpä en koskaan puhunut siitä. Ajattelin ettei minun tarvitse kertoa kenellekään. Jos joku kysyi asiasta, en valehdellut, mutta en sen kummemmin puhunut aiheesta.”

Smyth valmistautuu parhaillaan julkaisemaan ensimmäisen uutta materiaalia sisältävän albuminsa sitten vuoden 1992 nimikkolevyn. It’s About Time -nimen saanut kokopitkä ilmestyy lokakuun 9. päivä. Alla siltä maistiaisena julkaistu Drive-single.