Mikäs onkaan se kaikkien aikojen paras kitarariffi? – Annetaanpa legendaarisen Tony Iommin kertoa aiheesta oma näkemyksensä

Black Sabbath -kitaristi Tony Iommi jutusteli kitarariffeistä hiljattaisessa Metal Hammerin haastattelussa.

Mieheltä tiedusteltiin keskustelun tiimellyksessä muun muassa sitä, milloin hän on viimeksi säveltänyt riffin, joka on saanut hänet myhäilemään tyytyväisenä.

”Noh, minulla on muutama hyvä varastossa, joita emme ole vielä käyttäneet. Edellisen Sabbath-albumin sessioista on jäljellä neljä tai viisi, joita emme käyttäneet. Kuuntelin niitä hiljattain cd:ltä. Ajattelin, että ’Perhana, tuo on hyvä, miksi ihmeessä emme käyttäneet sitä?'”

Entä mikä omahtaa olla miehen mielestä paras Iommi-riffi?

”Herranen aika, tuo onkin vaikea kysymys”, mies tuumailee. ”Pidän Into the Voidista. Tykkään myös joistakin Dion kanssa tekemistämme jutuista – Heaven and Hellissä on hyvä riffi, Neon Knights. Pidän monista niistä. Pidän käytännössä kaikista jutuista, joita olemme tehneet.”

Kaikkien aikojen parasta riffiä kysyttäessä mies joutuukin sitten jo todella tiukan paikan eteen.

”Se on vielä vaikeampi kysymys. On niin monia mahtavia riffejä männä vuosilta aina nykypäivään saakka. Vaikkapa nyt esimerkiksi Deep Purplen Smoke On The Water. Sitten on tietysti monia Led Zeppelinin biisejä. Jimmy Pagelta irtoaa loistavia riffejä.”

Voit käydä lukaisemassa haastattelun kokonaisuudessaan täällä.