Mikäs se siellä Jyväskylässä yhä töröttää keskisormena uusien toimistorakennusten keskellä?

https://youtu.be/nyk9V_mbkTc

Nyt kannattaa varata jostain 42 minuuttia vapaa-aikaa dokumenttielokuvan katselutuokiota varten. Youtubeen ilmaantui Taistelu Lutakosta -dokkari, joka kertoo Jyväskylän maineikkaan rockluolan tarinan. Kuten vastaavilla kulttuurikeskuksilla on tapana, Lutakonkaan taival ei ole sujunut ilman hankaluuksia, mutta edelleen Lutakonaukiolla musiikki raikaa ja yleisö juhlii.

”1980-luvun lopussa perustettu Jelmu ry aloitti marraskuussa 1990 keikkatoiminnan hylätyssä Meiran entisessä leipomorakennuksessa. Alkuaikojen saatananpalvonta- ja uhrimenoepäilyiden jälkeen Lutakon merkitys paikalliselle musiikkielämälle ymmärrettiin, ja kaupunkilaiset nousivat barrikadeille toiminnan ollessa uhattuna. Tapahtumien kulku on kiehtova: mukaan mahtuu poliittista suhmurointia, salaisia asiakirjoja, onnekkaita vahinkoja sekä apua yllättävältä taholta”, elokuvaa kuvaillaan Youtubessa. Dokumentissa kertaavat ajatuksiaan niin Jelmu-aktiivit kuin klubilla soittaneet artistit kuten Jouni Hynynen, Herra Ylppö, Samuli Putro ja Pelle Miljoona.

Tarkasta pätkä yläpuolelta, ja mene toki myös paikan päälle keikkoja katsomaan! Perjantaina 22.11. olisi sopivasti tarjolla 22-Pistepirkon konsertti, ja lauantaina puolestaan Rytmihäiriö rytistelee Lutakossa Lähiöbotoxin tuella. Katso kaikki Lutakon tulevat keikat täältä.