Mikon metsässä saa luonto olla rauhassa – Eppu Normaalin alkuperäistä basistia muistetaan kauniilla eleellä

15.6.2021 10:44

Mikko Saarela oli merkittävä mies Eppu Normaalin uralla. Hän ehdotti yhtyeelle sen nimeä, sanoitti monet Eppujen alku-uran kappaleista ja toimi ylipäätään yhtenä bändin kantavista voimista sen alkuvuosina. Saarela erosi yhtyeestä vuonna 1979 muutettuaan Helsinkiin opiskelemaan.

”On selvää, että nykyisen kaltaista Eppu Normaalia ei olisi olemassa ilman Mikon alkuaikojen panosta. Mikon vaikutus tuntuu yhtyeessä yhä, joka kerta, kun instrumentteihin tartutaan”, Eput muistelivat toveriaan Facebookissa muistokirjoituksessaan. Saarela kuoli tammikuussa 2019 haimasyöpään.

Nyt Saarelaa muistetaan muusikon vanhassa kotipitäjässä mukavalla tavalla. Ylöjärven Mastosvuoren alueelta löytyy ”Mikon metsä”, joka on myös luonnonsuojelualue. Luonnonperintösäätiö osti tammikuussa 2020 Ylöjärven kaupungilta puustoisen metsäalueen, joka perustettiin Mikko Saarelan muistometsäksi. Ylöjärven seudun metsät olivat Saarelan nuoruuden maisemia ja metsissä retkeily oli hänelle sydämen asia, Luonnonperintösäätiön sivuilla kerrotaan.

Paikalle on 10. kesäkuuta kiinnitettu muistolaatta, josta on kuva Eppujen somepäivityksessä alapuolella. ”Kun vierailet siellä, muista, että alue on muuttumassa luonnonsuojelualueeksi. Kunnioita sitä ja muista myös, että lähistöllä on asutusta, älä häiritse heitä”, yhtye kirjoittaa.

Muistolaatan tarkat koordinaatit voi katsoa täältä. Arvostettava ele kerta kaikkiaan!

Lisää luettavaa