Eppu Normaalin alkuaikojen basisti ja biisintekijä Mikko Saarela, 60, on kuollut

11.1.2019 20:49

Eppu Normaalin alkuaikojen basisti-biisintekijä Mikko Saarela on menehtynyt 60-vuotiaana. Yhtye tiedottaa suru-uutisesta Facebook-sivuillaan. Saarela menehtyi vaikeaan sairauteen Terhokodissa, Helsingissä.

”Mikko oli se, joka ehdotti Eppu Normaalille sen nimen, ennen kuin itse kuului yhtyeeseen. Liityttyään, hän toi mukanaan loistavan biisintekotaitonsa, musiikillisen tietämyksensä ja näkemyksensä. Erityisesti Mikon tekstit olivat jo tuolloin oivaltavia ja ovat kestäneet aikaa hyvin, ollen relevantteja tänäänkin. Mikko oli myös se, joka innostui Ramones-yhtyeen Tekun konsertista eniten, siinä määrin, että voidaan katsoa varsinaisen Eppu Normaalin syntyneen tuosta innosta”, yhtye kirjoittaa päivityksessään.

”Mikko oli mukana kahdella ensimmäisellä Eppu Normaali-albumilla (”Aknepop”, ”Maximum Jee & Jee”) ja jatkoi yhteistyötä tekstittäen ja säveltäen ”Akun Tehdas”- ja ”Coctail bar”-albumeille. Hän halusi kuitenkin keskittyä opiskeluun ja jäi asumaan Helsinkiin, jossa myös perusti perheen.”

Eppu Normaalin jälkeen Saarela oli mukana muun muassa Organissa, U-Bayoussa ja Freud, Marx, Engels & Jungissa. Viimeiset vuotensa hän työskenteli biologian ja maantiedon lehtorina.

Saarelan viimeiseksi yhteisesiintymiseksi Eppujen kanssa jäi Ratinan stadionilla elokuussa 2016 soitettu Eppu Normaalin juhlakonsertti.

Lisää luettavaa