Miksi jokainen Iron Maidenin keikka alkaa prikulleen samalla rituaalilla? Bruce Dickinson kertoo

26.2.2022 14:43

Jos olet joskus sattunut eläissäsi käymään Iron Maidenin keikalla, olet varmasti huomannut, että alku on aina sama: kaiuttimista alkaa pauhata UFO-yhtyeen Doctor Doctor -hitti vuodelta 1974, mikä on selvä merkki yleisölle, että seuraavaksi käynnistyy itse keikka. Tämö traditio on pysynyt muuttumattomana jo vuosikymmenet.

Soolona keskustelukeikkoja tekevältä Bruce Dickinsonilta kysyttiin pari viikkoa sitten Chicagossa, mikä tämän perinteen funktio oikein on. Fiiliksen luomiseen ja aikataulutukseen se kuulemma vahvasti liittyy.

”Siinä on se etu, että kaikki tietävät meidän soittavan Doctor Doctorin ennen kuin nousemme lavalle. Niinpä ennen virallista intronauhaa soi viisi minuuttia Doctor Doctoria, jolloin ihmiset tietävät, että nyt pitää kiirehtiä. Lopeta kuseminen, juo viimeinen tuoppi kurkkuun ja mene paikallesi, Doctor Doctor soi jo ja keikka alkaa kohta”, Dickinson sanoo.

”Se on myös mainio merkki kiertueporukalle. Se ilmoittaa, että nyt on aika lopettaa runkkaaminen vessassa ja pyyhkiä perse.”

Niin että siinä se! Samanlainen tarina lienee myös Metallican Hyvät, pahat ja rumat -musiikin taustalla. Kauan on sekin ollut vakionumerona bändin keikoilla.

Lisää luettavaa