Miksi Toolilta kesti 13 vuotta tehdä uusi albumi? – Maynard James Keenan kertoo oman näkemyksensä

Maynard James Keenan Toolin keikalla vuonna 2007.

Laulaja kommentoi myös päätöstä pistää bändin tuotanto viimein suoratoistopalveluihin.

Vaihtoehtometallisuuruus Tool ilmoitti alkuviikosta monien fanien hartaasti odottamia uutisia: uusi levy julkaistaan 30. elokuuta ja se tottelee nimeä Fear Inoculum.

Edellisestä pitkäsoitosta – vuoden 2006 10,000 Days -albumista – on vierähtänyt tosiaan jo 13 vuotta eli fanit ovat saaneet odottaa uutta levyä pitkän tovin. Yhtyeen laulaja Maynard James Keenan vieraili viime maanantaina Joe Roganin haastateltavana tämän podcast-sarjaa varten ja totesi olevansa itsekin todella helpottunut, että levy viimein julkaistaan. Laulaja kertoi myös oman näkemyksensä, miksi sen tekemisessä meni niin kauan kuin meni.

”Se vaati todella paljon töitä. Vaatii vitusti töitä, että me neljä pääsemme ylipäänsä minnekään. Voi luoja – kaikista asioista pidetään palavereja ja tapaamisia, joissa kaikki ideat aina ammutaan alas”, Keenan toteaa.

”Kun sinusta tulee suosittu, kuvittelet olevasi aina oikeassa kaikessa. Olet varma siitä, että juuri sinä olet oikeassa ja muut väärässä. ’Minä olen suosittu ja me olemme suosittuja minun ansiostani, emme sinun’. Meidän kohdallamme se ei ole vielä äitynyt niin pahaksi, mutta meissä on tiettyä dynamiikkaa, että ’Minä haluan tätä, olen aina saanut tahtoni läpi ja olemme suosittuja, koska minä en tee kompromisseja’.”

Tool ilmoitti alkuviikosta myös laittavansa vihdoin ja viimein koko kataloginsa suoratoistopalveluihin. Yhtye on tähän saakka pysytellyt visusti kaukana kaikista striimauspalveluista ja onkin yksi viimeisistä jättiläisistä, jota ei ole Spotifysta ja kumppaneista löytynyt. Nyt yhtye on kuitenkin kääntänyt kelkkansa ja sen tuotanto ilmestyy suoratoistopalveluihin perjantaina 2. elokuuta.

”Olemme vaikea bändi. Olemme todella itsepäisiä ja tavallaan ignorantteja sen suhteen, mitä maailmalla tapahtuu. Betamax ei toiminut meille eikä LaserDisc, joten nyt meillä on tämä uusi juttu, jota kutsutaan digitaaliseksi mediaksi ja striimaukseksi. Ajattelimme kokeilla sitä”, Keenan kommentoi.