Kävipä kerran niin, että Ministry-nokkamies lähetti Tool-miehistön vahingossa LSD-tripille – ”He olivat sekaisin pari kolme päivää”

Tool-yhtyettä perustamassa ollut Paul D’Amour on liittynyt virallisesti Ministryn riveihin ja mies nähdään orkesterin matkassa myös pian alkavalla, ja 17.7. Tampereen Pakkahuoneellakin piipahtavalla Euroopan-kiertueella. D’Amourin ensitapaaminen tulevan Ministry-kollega Al Jourgensenin kanssa tapahtui kuitenkin jo miltei kolme vuosikymmentä sitten – ja Jourgensenille noihin aikoihin tyypillisen huuruisissa tunnelmissa.

”Asuin Timothy Learyn kanssa ja hän oli antanut minulle nestemäistä LSD:tä matkaan kiertuetta varten”, Jourgensen muistelee kohtaamista Revolverille. ”Laitoin pari tippaa lavalle mukaan ottamaani viskilekaan. Join keikan aikana noin puolet pullosta.”

”Olimme Lollapalooza ’92:ssa, muistaakseni San Franciscossa, ja kun palasimme lavalta bäkkärille siellä oli pari tyyppiä huutelemassa ’Mahtava show, jäbä!'”, mies jatkaa. ”Annoin heille Bushmills-pulloni, mutta unohdin, että olin terästänyt sitä LSD:llä. He joivat sen ja olivat sekaisin pari kolme päivää. He eivät tienneet mitä oli oikein meneillään ja he olivat kauhuissaan. Hemmot olivat ihan valmiita soittelemaan kriisipuhelimiin. He osoittautuivat sitten Toolin Pauliksi ja Maynardiksi [James Keenan]!”

”Hän [Maynard] itse asiassa lopulta kiitteli minua tuosta kokemuksesta, sillä hän sanoi sen tehneen Toolista psykedeelisemmän bändin. Melko kosmista, eikö vain?”

Kyllä, melkoisen kosmista.