Miljardin katselun rajat paukkuivat taas Youtubessa – Nyt rajapyykin ylitti The Police

Video on lisätty palveluun 2010.
19.10.2022 15:11

The Police on liittynyt Youtuben miljardikerhoon, uutisoi Variety. Yhtyeen vuoden 1983 megahitti Every Breath You Take, jonka video on lisätty palveluun vuonna 2010, on nimittäin rikkonut miljardin katselukerran rajapyykin. Every Breath You Take on järjestyksessään 225. miljardin katselun ylittänyt video Youtubessa ja seitsemäs 1980-luvulta peräisin oleva video.

Every Breath You Take on Stingin kirjoittama kappale, joka julkaistiin vuoden 1983 Synchronity-levyn johtosinglenä. Kappale nousi ilmestyessään Billboardin singlelistan kärkeen ja pysyi siellä kahdeksan viikon ajan. Kappale palkittiin kahdella Grammy-palkinnolla (vuoden kappale sekä paras duon tai yhtyeen pop-esitys). Esitysoikeuksia valvova BMI nimesi sen vuonna 2019 kaikkein eniten radiossa soitetuksi kappaleeksi koko radion historiassa. Spotifyssa kappale ylitti miljardin kuuntelun rajan viime vuonna.

Monet pitävät kappaletta rakkauslauluna ja sitä soitetaan usein romanttisissa tarkoituksissa kuten vaikkapa häissä, mutta todellisuudessa Sting kirjoitti kappaleen käydessään läpi avioeroa. Sting onkin sanonut haastatteluissa kappaleen kertovan pakkomielteestä menetettyyn rakastettuun, mustasukkaisuudesta ja siitä johtuvasta toisen seuraamisesta.

”Minulle kappale on hyvin uhkaava ja ruma, mutta ihmiset ovat tulkinneet sen olevan herkkä rakkauslaulu, mikä on täysin päin vastoin kuin ajattelin”, Sting on muun muassa muinoin todennut BBC:n haastattelussa.

Lisää luettavaa