Miltä kuulostaisi Metallica Dave Mustainen tai Megadeth James Hetfieldin laulamana? Tekoälyn avullahan tuokin selvisi

Seuraavaksi vuorossa hieman ”tekoäly-covereita”.
17.7.2023 20:23

Youtubessa AI Playgrounds -käyttäjänimellä operoiva henkilö on ottanut asiakseen selvittää, miltä tunnetut kappaleet kuulostaisivat eri laulajan esittäminä. Noin kuukausi sitten aloitetulta kanavalta löytyy kuutisenkymmentä videota, joissa tekoäly pistää esimerkiksi Kanye Westin laulamaan Bob Marleyta. Videoiden tekijä näyttäisi olevan erityisen tykästynyt James Hetfieldiin, sillä Metallica-nokkamiehen ”esittämiä” tekoäly-covereita löytyy kymmenittäin. Hetfield on laitettu laulamaan niin Careless Whisperiä, CCR:ää, Bee Geesiä kuin Nirvanaa.

Löytyypä kanavalta myös kolmen videon verran tutkimustyötä siitä, miltä Megadethin biisit kuulostaisivat Hetfieldin esittämänä. Eikä siinä vielä kaikki – vastavuoroisesti on otettu selvää myös siitä, miltä Metallican biisit kuulostaisivat Megadeth-kippari Dave Mustainen laulamana.

Jos nämä nyt eivät aivan täydestä mene, niin ainakin biisien ”esittäjät” on saatu kuulostamaan pelottavan paljon niiltä solisteilta kuin tarkoitus on – aina maneereja myöten. Uusia videoita näyttäisi tippuvan harva se päivä, joten saapa nähdä, mitä seuraavaksi saadaan kuultavaksi. Alta voit tsekata, miten Seek and Destroy lähtee tekoäly-Mustainelta ja Hangar 18 tekoäly-Hetfieldiltä.

Lisää luettavaa