Miltä näyttää Tarotin tulevaisuus? Sakari Hietala julkaisi tyhjentävän selonteon aiheesta

31.7.2023 14:34

Tarotin taannoinen aktivoituminen sai aikaiseksi kelpo määrät kuhinaa. Kun metalliveteraani ilmoitti nousevansa lavalle Kuopion Old Farts Rockissa heinäkuun lopussa, alkoi sosiaalisessa mediassa varsin äänekäs supina tapahtuman tiimoilta. Nopeasti kävi selväksi, että yhtyeelle riittää kysyntää – Soundin verkkosivuillakin keikkauutinen keräsi huomattavat määrät lukijoita.

Ei siis ihme, että keikan jälkeen on pohdittu taajaan, olisiko orkesterilla aikeita lähteä vaikkapa oikein kunnon kiertueelle. Tarotin Sakari Hietalakin on ilmeisesti saanut kuulla sen verran kyselyjä aiheesta, että kitaristi päätti selventää tilannetta sosiaalisessa mediassa. Lyhennetty vastaus valitettavasti on, ettei yhtyeellä ole sen suurempia rundisuunnitelmia.

”Kuulkaapas nyt. Koko ajan tulee tätä kyselyä Tarotin tulevaisuudesta, keikoista ja julkaisuista. Vastaan, ettei olla käyty mitään bändipalaveria tulevaisuudesta ja emme pääse sitä käymään kuukausiin muiden soittajien kiireiden takia”, Hietala kirjoittaa.

Hietala tähdentää, että Marko Hietala ja Tommi Salmela ovat kiireisiä muiden bändiensä ja projektiensa parissa, ja Janne Tolsalla sekä Tarotin rumpalina heinäkuussa soittaneella Antero Seppäsellä on kädet täynnä töitä Turmion Kätilöiden kanssa. Tähän keikkaryteikköön on paha ujuttaa enää Tarot-hommia.

”Näillä miehillä on myös studiot ajat varattu erilaisten sessioiden takia. Itselläni on päivätyö, Kuopio Rock Academy, lisäksi sairas vaimo hoidettavana, joten rundeja en tee enää koskaan”, Hietala kirjoittaa.

”Vain pistokeikoille kykenen lähtemään. Tämä määrittelee aika paljon tulevaisuutta ja jos joskus saamme pidettyä palaverin ja jos päätämme tehdä keikkoja, niin oletan että puhuttaisiin 2024 kesän isoista festareista. Mene ja tiedä.”

Lue Hietalan koko päivitys alempaa. Timo Isoahon reportaasin taannoiselta Tarot-keikalta voi lukea täältä.

Lisää luettavaa