”Minä olen presidentti, hän on pomo” – Barack Obama myönsi Bruce Springsteenille suurimman kunnian, mitä Yhdysvalloissa voi siviilille antaa

23.11.2016 09:11

Tiistai oli suuri päivä Bruce Springsteenille, Tom Hanksille, Robert De Nirolle, Diana Rossille, Robert Redfordille, Ellen DeGeneresille, Michael Jordanille, Bill ja Melinda Gatesille, Kareem Abdul-Jabbarille ja muille musiikki-, viihde-, tietotekniikka- tai urheilumaailmasta tutuille kasvoille.

Joukko vastaanotti Valkoisessa talossa Yhdysvaltain korkeimman siviilille myönnettävän kunnianosoituksen, Presidentin vapaudenristin. Mitalin voi saada erityisen ansiokkaasta panoksesta Yhdysvaltain turvallisuuteen tai kansallisiin kiinnostuksenkohteisiin, maailmanrauhaan, kulttuuriin tai merkittävissä ponnisteluissa julkisella tai yksityisellä sektorilla. Asiasta kertoo Rolling Stone.

Springsteenin ansioiksi luettiin yhdysvaltalaisten arvojen vaaliminen: ”Hänen sanoituksissaan ja eeppisissä konserteissaan kertomat tarinansa ovat kehittäneet maamme musiikkia ja haastaneet meitä toteuttamaan amerikkalaista unelmaa”, perusteluissa lukee.

Obama valitsi palkittavat itse. ”Tämä on kunnianosoitus sille ajatukselle, että jokainen meistä riippumatta siitä, mistä tulemme, saa tilaisuuden parantaa tätä maata. Oli kysymys sitten tiedemiehestä, hyväntekijästä, virkamiehestä, aktivistista, urheilijasta tai taiteilijasta, nämä 21 yksilöä ovat työntäneet Yhdysvaltoja eteenpäin ja inspiroineet miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa.”

Soundi onnittelee! Oikeaan osoitteeseen meni.

Lisää luettavaa