Miniatyyrikitarat katkaisivat kamelin selän: kitarajätti Gibson haastaa Slash- ja James Hetfield -figuureita valmistavan leluyhtiön oikeuteen

28.12.2017 22:08

Maailman suurimpiin kitaravalmistajiin lukeutuva Gibson on haastamassa leluyhtiö Funkoa oikeuteen näiden valmistamien tunnettuja rokkareita esittävien figuurien johdosta. Gibsonia närästää Law360:n mukaan yrityksen hahmot käyttävät kitaroita, jotka on napattu suoraan, mutta luvatta kitarajätin mallistosta. Haasteen mukaan Gibson olisi yrittänyt ottaa Funkoon yhteyttä asian tiimoilta lokakuussa, tarjoten Funkolle mahdollisuutta lisensoida kitaramallinsa omaan käyttöönsä, mutta osapuolet eivät kuitenkaan päässeet asiassa yhteisymmärrykseen.

”Funkon Gibson-tavaramerkin väärinkäyttö on omiaan aiheuttamaan väärinkäsityksiä kuluttajien keskuudessa, saaden heidät uskomaan, että vastaajien luvattomat tuotteet olisi valmistettu Gibsonin tarkkojen laaduntarkkailullisten standardien mukaan, tai että Gibson olisi myöntänyt Funkolle luvan käyttää omia tavaramerkkejään tuotteissaan”, haasteessa todetaan.

Nyt vaikuttaisi olevan siis mitä korkein aika haalia Slash-, James Hetfield- ja Paul Stanley -pienoismalleja varastoon.

 

Lisää luettavaa