Minkä levyn Tarja Turunen löisi pöydälle, jos pitäisi selittää pikkulapselle, mitä metallimusiikki on?

Tarja Turunen.
Tim Tronckoe

Metal Hammer nosti sosiaalisessa mediassa esille arkistoistaan aiemmin tänä vuonna julkaistun artikkelin, jossa Tarja Turunen esittelee itselleen erityisen tärkeitä levyjä. Tarja kertoo muun muassa, mikä albumi on hänen mielestään jäänyt liian vähälle huomiolle, mistä omasta levystään hän haluaa tulla muistetuksi ja mitä albumia hän olisi halunnut olla mukana tekemässä.

Yhdessä kohdassa Turunen myös kertoo, minkä levyn hän nostaisi esille, jos pitäisi selittää pikkulapselle, mitä se kummallinen metallimusiikki oikein on. Tarjan valinta on vuonna 1991 julkaistu Metallican Metallica, jota laulaja kuvailee helpoksi laskuksi heavy metalin maailmaan.

”Metallimusiikki edustaa mielestäni kauneutta. Olen nainen ja olen ollut mukana tässä mieskeskeisessä maailmassa jo 20 vuoden ajan, mikä on sinänsä ihmeellistä, ja metalli antaa minulle ylittämättömän voiman tunteen – sellaisen, että koen olevani valmis mihin vain”, Turunen kertoo jutussa.

”Raskas musiikki kuitenkin tarjoaa minulle myös kauneutta ja melodioita, sen täytyy kertoa minulle tarinoita. Itse kuuntelin aivan ensimmäiseksi Metallicaa, ja ’Musta albumi’ on helpoin levy ymmärtää, jos ei ole kuunnellut metallimusiikkia aiemmin. Aloita siis tästä ja laajenna siitä sitten eri suuntiin.”

Tarja Turunen on tällä hetkellä tien päällä Raskasta joulua -kiertueella. Katso rundin jäljellä olevan keikkapäivät täältä.