”Minusta lopetimme kauneimmalla tavalla miten bändit voivat lopettaa” – Ville Valo pohtii HIMistä soolouralle siirtymistä

19.12.2022 09:35

Ville Valo näkyy nyt taajaan kansainvälisessä musiikkimediassa, kun laulaja jakelee haastatteluita alkuvuodesta julkaistavan Neon Noir -soololevynsä tiimoilta. Sonic Perspectives julkaisi viikonloppuna Valon videohaastattelun, jossa mies kertoo soolomateriaalinsa tyylistä ja pohtii hieman HIM-suhdettaankin.

Valolta kysytään jutussa, miksi hän nappasi HIMin tuotannosta tutun sydänlogon myös soolohommiinsa. Logo on Valon suunnittelema, ja ilmeisesti laulaja hakee tutun kuvan uudella mukaelmalla tietynlaista jatkuvuutta. Ainakin hän kieltää jyrkästi halunneensa millään tavalla polttaa siltoja menneeseen.

”Voin yhä haistaa HIM-kavereiden hien hajun, vaikka bändin loppumisesta on kulunut jo muutama vuosi. Se yhtye oli iso juttu minulle. Kasvoimme yhdessä kavereina, ja minusta lopetimme kauneimmalla tavalla miten bändit voivat lopettaa – ilman että olimme toistemme kurkuissa kiinni. Sillä tavalla halusin tavallaan jatkaa yhtyeen perintöä, tai miten sen nyt haluaakaan muotoilla”, Valo sanoo.

”Monet sooloprojektejaan aloittavat artistit haluavat kieltää menneisyytensä ja tehdä jotain täysin erilaista, mutta minulla oli eri ajatus. Mutta toisaalta minun ei tarvinnut tehdä omalla levylläni kompromisseja sen paremmin aikataulujen kuin minkään muunkaan asian osalta. Saatoin pistää kaikki musiikilliset perversioni levylle, ja tällä kertaa siinä on hieman enemmän vaihtoehtorock-tyyliä, sellaista 1980-luvun alun The Chameleonsin ja SIsters of Mercyn ja Siouxsie and the Bansheesin helisevien kitaroiden tunnelmaa. Sellaista en voinut laittaa niin paljon HIMin albumeille.”

Neon Noir julkaistaan 13. tammikuuta. Kuuntele levyn tuorein single The Foreverlost alta:

Lisää luettavaa