Missä järjestetään Suomen feministisin rockfestivaali? Järjestäjien mukaan Jyväskylässä

Pale Honey.

Vaihtoehtomusiikkiin ja uusiin tulokkaisiin keskittyvä Jyrock julistaa tiedotteessaan olevansa ”Suomen feministisin festivaali”. Tapahtuma ilmoittaa ylpeänä, että sen artisteista ja yhtyeiden keulahahmoista yli puolet on naisia. Sillä lailla!

”Jyrock haluaa osaltaan edistää tasa-arvoa musiikkialalla. Siksi festivaali asetti ohjelmalleen tavoitteen: vähintään 40 prosenttia esiintyjistä on oltava naisia. Tavoitteeseen päästiin, sillä laskentatavasta riippuen festivaalin esiintyjistä 55–28 prosenttia on naisoletettuja”, tiedotteessa kerrotaan.

Laskentatavat eroavat niin, että mikäli huomioidaan yhtyeiden keulahahmot tai solistit, naisesiintyjien määrä on 55 prosenttia. Kun mukaan otetaan yhtyeiden kaikki jäsenet, esiintyjistä naisia on 28 prosenttia.

Keitä siellä sitten esiintyy? No, ulkomaisia vieraita ovat tänä vuonna newyorkilaislähtöinen Curses, itävaltalainen Elektro Guzzi ja ruotsalainen Pale Honey. Kotimaisista nimistä mainittakoon Ruusut, Yona, Sofa, Töölön Ketterä, Sitoi, 1981, Mäyhy-Vekot, Linkopii, Radio Supernova, Jesse Markin sekä Litku Klemetin rumpalin Sami Keinäsen sooloprojekti Sumuposauttaja.

Kahden festivaali-illan lisäksi Jyrockia vietetään ennakko- ja päiväklubilla. Festivaalilauantain päiväklubilla nähdään Karina sekä Päiviö ja Pyhä Männynoksa. Ennakkoklubilla esiintyvät K-X-P ja Multishiva.

5.–6.4. Ilokivessä järjestettävän Jyrockin liput ovat myynnissä festivaalin verkkosivuilla. Kahden päivän lippujen hinnat ovat 40 euroa, opiskelijoilta 33 euroa. Päiväliput tulevat myyntiin myöhemmin.