Mistä Lars Ulrich sai suomalaisen rockabilly-yhtyeen paidan? – Vanha Metallica-kuva herättää hämmennystä

Miten Teddy & The Tigers -paita oikein päätyi Metallica-rumpalin ylle?

Kun hevijätti Metallican Master of Puppets -klassikkoalbumi täytti maaliskuun alussa 35 vuotta, juhlisti pitkän linjan valokuvaajaveteraani Ross Halfin asiaa julkaisemalla Facebook-sivuillaan nipun vanhoja otoksiaan tuolta ajalta. Yksi Halfinin julkaisemista kuvista pisti erityisesti silmään Lars Ulrichin vaatetuksen vuoksi – rumpalilla kun on yllään kesällä 1980 kuopatun suomalaisen rockabilly-yhtye Teddy & The Tigersin paita.

Koska Teddy & The Tigers levytti Poko Rekordsille, joka noihin aikoihin julkaisi myös Metallican levyjä Suomessa, otimme yhteyttä Pokon Epe Heleniukseen ja näytimme hänelle kyseistä kuvaa (joka löytyy myös artikkelin lopusta). Heleniuskaan ei kuitenkaan osannut ratkaista paidan mysteeriä.

– Ikinä en ole tätä kuvaa nähnyt! Levy-yhtiöltä se ei ole, vaikka Metallicalla ja Tigersilla silloin sama yhtiö Suomessa olikin, Helenius hämmästelee.

Asia jää siis vielä toistaiseksi mysteeriksi, mutta tutkimme asiaa! Mikäli sinulla on jotain tietoa asiasta, voi toimitustamme lähestyä palautelomakkeen kautta.

Päivitys 17.3.2021: Toimitustamme on lähestytty jo muutamilla vinkeillä, mistä kiitos lukijoillemme! Nimimerkki Jaska arvelee paidan päätyneen tanskalaisrumpalille tape tradingin yhteydessä, Ulrich kun oli 80-luvun alussa aktiivinen nauhojenvaihtelija ja löytyi monen suomalaisenkin postituslistalta, joten veikkaus käy hyvin järkeen.

”Paljon musiikkia tuolloin vaihdettiin ja näissä ei ollut kovin tavatonta etteikö t-paita jos toinenkin olisi kirjeeseen survottu mukaan. Puolin ja toisin. Itsekin olen t-paitoja tape treidaajille lähetellyt, joskaan en tälle herralle – musiikkia kylläkin”, kirjoitti Jaska.

Monet ovat myös huomauttaneet, että paita oli Ulrichilla käytössään myös myöhemminkin, kuten tästä vuonna 1992 kuvatusta videostakin voimme havaita.

Julkaissut Ross Halfin Photography Keskiviikkona 3. maaliskuuta 2021