Mitä käy kun suoran lähetyksen viive otetaan osaksi elävää musiikkia? Irlantilaisbändi ällistyttää viraalivideollaan

Älypuhelinten, Facebookin, Instagramin, Periscopen ja monen muun sosiaalisen median myötä livestreamauksesta on tullut helppoa ja halpaa. Mutta mitä tehdä ärsyttävälle viiveelle lähetyksessä? Irlantilaisbändi The Academic keksi hyödyntää sitä.

https://www.youtube.com/watch?v=lO9d-AJai8Q

Sosiaalisen median suorassa lähetyksessä tapahtuu väistämättä huomattava, noin 20 sekunnin mittainen viive kuvan lähettämisen ja vastaanottamisen välillä. The Academic -nimeä kantava irlantilainen indie-yhtye keksi hyödyntää Facebookin live-lähetystoiminnon ärsyttävää viivettä loopperina.

The Academicin video idea on yksinkertainen, mutta soittajilta tarkkuutta vaativa: Bändi laittaa livelähetyksensä pyörimään taustalle pystytetyllä valkokankaalla ja jäsenet käyvät soittavat Bear Claws -kappaleen eri osuudet tämän edessä. Video pyörii taustalla, kerroksia tulee hiljalleen lisää ja jälki on vähintäänkin kiinnostavaa.

Videon Youtube-julkaisussa bändin keksintöä verrataan takavuosien OK Go -bändin Here It Goes Again -viraalihittiin (kyllä, juuri se juoksumattovideo) ja ylistystä sataa niin videon idealle kuin myös kappaleen äänimaailmalle.

Miltä itse kappale kuulostaa alkuperäisessä muodossaan? Tarkista video alhaalta ja vertaile.