Mitä kuuluu Battle Beastille? Noora Louhimo antoi tilannepäivityksen: ”Tunnelma on nykyään erilainen”

Battle Beast
Sanni Pohjalainen

Ovatkohan Battle Beast ja Beast in Black valinneet saman käytännön kuin Beatles ja Rolling Stones aikanaan? Kaksi viimeksi mainittua varoivat visusti julkaisemasta uutta musiikkia liian lähellä toisiaan, kun molempia hyödytti, ettei toista brittisuosikkia ollut jakamassa valokeilaa julkaisuhetkellä. Tämä sopinee myös suomalaisiin metalliyhtyeisiin: Battle Beastin Bringer of Pain julkaistiin helmikuussa 2017, Beast in Blackin Berserker marraskuussa 2017 ja alkuvuodesta 2019 on taas Battle Beastin vuoro.

Hajurako olisi sikälikin kätevä, että bändit kalastavat samoilla aluevesillä. Perinteistä heavy metalia esittävä Battle Beast oli alun perin kitaristi Anton Kabasen bändi. Keskushahmo savustettiin lopulta pois yhtyeestä, jolloin Kabanen perusti Beast in Blackin – joka jatkaa tiukasti siitä, mihin Kabanen Battle Beastissa jäi.

Battle Beastin laulaja Noora Louhimo vieraili Metal Casino -julkaisun haastattelussa kertomassa, mitä bändiltä on odotettavissa seuraavaksi. Haastattelua siteeraa myös Blabbermouth. Louhimo ei halua jutussa paljastaa liikoja, mutta jotain tiedonjyväsiä on tarjolla kuitenkin.

”Aiomme pitää tulevalla levyllä saman hengen kuin edellisellä albumilla oli. En halua luvata mitään, mutta mukana on jättimäisiä biisejä. Olen todella innoissani tekemistämme demoista”, Louhimo intoilee.

”Opimme viime levyllä, mitä haluamme musiikiltamme, joten tällä kertaa on luvassa vielä eeppisempää kamaa. En voi kuitenkaan sanoa sen enempää, ennen kuin saamme levyn valmiiksi.”

Louhimo kertoo myös, millaisissa tunnelmissa orkesteri on uutta tuotostaan tehnyt. Kun aiemmin Kabanen oli yhtyeen päätöksentekijä useimmissa asioissa, bändi jakaa nyt vastuuta tasaisemmin, mikä on Louhimon mukaan vaikuttanut ilmapiiriin.

”En puhu nyt pelkästään biisien kirjoittamisesta, vaan kaikesta muustakin. Asiat ovat hyvin terveellä pohjalla. Pidämme kaikki toisistamme, ja minusta on upeaa olla tässä bändissä. On hienoa, kun on enemmän kuin yksi henkilö säveltämässä ja kertomassa mielipiteitään”, Louhimo sanoo.

”Tietysti jonkun täytyy lopulta sitten tehdä päätös, eivätkä kaikki voi vastata kaikesta. Täytyy osata tehdä myös kompromisseja. Mutta alamme jo ymmärtää jäsenten vahvuudet bändissä. Minun vastuullani on hoitaa laulut hyvin ja suunnitella visuaalisia elementtejä. Jätän säveltämisen mieluusti Jannen ja Joonan vastuulle. Myös basistimme Eero on tehnyt joitain biisejä. Kaikki on siis kunnossa.”