Metal Hammer -lehti rankkasi sata vuoden parasta albumia – suomalaisyhtyeitä mukana aina top kympissä asti

Brittitoimittajilla on hyvä maku!
18.12.2017 15:56

Arvostettu pitkän linjan raskaaseen musiikkiin erikoistunut Metal Hammer -lehti pisti toimittajansa ja avustajansa tiukan paikan eteen näin vuoden viimeisinä hetkinä ja rankkaamaan vuonna 2017 julkaistut albumit paremmuusjärjestykseen. Joulukuun paperiversiossa paljastettu lista on nyt julkaistu kokonaisuudessaan myös netissä – ja listaa selatessa täytyy todeta brittikollegoilla olevan maku aika hyvin kohdallaan ja suomalaista tuotantoa löytyvän listalta myös kiitettävän runsaasti.

Erityisen hyvin Metal Hammerin toimittajille on maistunut Grave Pleasures -yhtyeen toinen pitkäsoitto Motherblood, joka yltää peräti kymmenen parhaan joukkoon sijalle kuusi. Grave Pleasuresin taakse jäävät muun muassa sellaiset nimet kuin Paradise Lost, Converge, Marilyn Manson, Kreator, Sólstafir, Trivium, Cradle Of Filth, Alice Cooper ja Deep Purple. Motherblood menestyi myös amerikkalaisen Revolver-lehden vuosiäänestyksessä, eli onnittelut ovat enemmän kuin paikallaan!

Grave Pleasuresin lisäksi äänestyksessä pärjäsivät ansaitusti Battle Beastin Bringer Of Pain (74. sija), Circlen Terminal (81.), Förgjordin Uhripuu (82.) sekä Hallattaren No Stars Upon The Bridge (93.). Hyvä hyvä! Vuoden parhaimman levyn tittelin sai puolestaan Mastodonin Emperor Of Sand.

Alla vielä listan kärkikymmenikkö. Koko top 100 -listan löydät täältä. Soundin toimittajien omat vuosilistaukset löydät puolestaan ulkomaisten levyjen osalta täältä ja kotimaisten taas täältä.

10) Converge – The Dusk In Us
9) Paradise Lost – Medusa
8) While She Sleeps – You Are We
7) Chelsea Wolfe – Hiss Spun
6) Grave Pleasures – Motherblood
5) Zeal & Ardor – Devil Is Fine
4) Enslaved – E
3) Code Orange – Forever
2) Myrkur – Mareridt
1) Mastodon – Emperor Of Sand

Lisää luettavaa