Mitä kuuluu Nine Inch Nailsille, joko uutta levyä tai kiertuetta pukkaa? Trent Reznorilla ei ole yhtyeen faneille erityisen ilahduttavaa kerrottavaa

19.6.2023 21:21

Nine Inch Nails eli aktiivista vaihetta 2010-luvun puolivälissä ja lopussa. Yhtye julkaisi vuosien 2016 ja 2018 välillä kaksi ep:tä ja vuonna 2020 vielä kaksi pitkäsoittoa, Ghosts V: Togetherin ja Ghosts VI: Locustsin. Lisää ei orkesterin nokkamiehen Trent Reznorin mukaan ole kuitenkaan näillä näkymin luvassa.

Reznor sanoo Tetragrammation With Rick Rubin -podcastin haastattelussa mediakentän muuttuneen huonompaan suuntaan eikä uuden musiikin saama vastaanottokaan ole enää samanlaista kuin ennen.

”Mitä tulee Nine Inch Nailsiin, yleisöön ja kulttuuriin, musiikin tärkeyteen — tai sen puutteeseen — minun nähdäkseni nykymaailma on vähän lannistava. Minusta tuntuu yleisesti — ja sanon tämän 57-vuotiaana miehenä — musiikki oli jotain, mitä tein kun minulla oli aikaa. Kuuntelin musiikkia. En tehnyt sitä taustalla samaan aikaan viiden muun eri asian kanssa, enkä kohdellut sitä kertakäyttöhyödykkeenä.”

”Tavallaan kaipaan musiikin saamaa huomiota, ja kaipaan musiikin kriitikoilta saamaa huomiota. Ei sillä, että olisin kiinnostunut kriitikon mielipiteestä, mutta juju oli siinä että lähetti maailmalle jotain, joka kosketti, ja saattoi saada positiivisia tai negatiivisia arvioita, mutta joku kuuli sitä ja se sai oman merkityksensä kulttuurillisesti. Kulttuurillisesti sen tuntuu olevan vinksallaan.”

”Mieleeni ei tule yhtään arviota josta välittäisin tai johon voisin edes luottaa. Voisin kirjoittaa sen jo ennen julkaisua, sillä se on jo nähty. Itse asiassa ChatGPT saattaisi tehdä parempaa jälkeä. Tai tekee sitä jo. Se luo vähemmän hedelmällisen ympäristön julkaista musiikkia — Nine Inch Nailsin maailmassa.”

Reznor lisää myöhemmin haastattelussa, että kiertäminenkin on ollut viime vuodet hankalaa.

”En halua olla pois lasteni luota. En halua olla pois heidän elämistään tekemässä juttua, josta olen kiitollinen että voin sitä tehdä ja että joku tulee sitä katsomaan, mutta olen tehnyt sitä jo niin paljon.”

Lisää luettavaa